Kultúra 2017. 07. 27.

Placido Domingoval találkozott Kristóf Réka – a világhírű operaművész biztatja a fiatal lányt

A közelmúltban nem kisebb személyiség hallgatta meg Kristóf Rékát, mint maga Placido Domingo. Az opera egyik legismertebb művésze számos jó tanáccsal, biztató szavakkal látta el a Virtuózok komáromi győztesét. Réka jótékonysági koncertet tart a református templomban szombat este (július 29-én). 

A találkozásra úgy került sor, hogy Placido Domingo a Virtuózok című tehetségkutató verseny egyik mecénása. A világhírű spanyol tenor látta a döntő felvételeit, és élőben is szeretett volna megismerkedni Rékával. Miután június végén Pécsre érkezett a „Placido Domingo Classics” nevezetű nemzetközi fesztiválra, sor kerülhetett egy személyes meghallgatásra is.

„Placido Domingo meghívott Pécsre, hogy egy zártkörű, privát találkozás során énekeljek neki, hiszen az „élő“ hangzás eltér a felvételen hallottaktól – nyilatkozta a fiatal operaénekes a Hírek.sknak. –  Egyenesen Amerikából érkezett a fellépésre, én pedig két müncheni előadásom között csak emiatt utaztam le Pécsre. De megérte! Ahogy elmondta: nagyon tetszett neki, amit hallott, és arra vonatkozó tanácsokkal is ellátott, hogy még mit hogyan fejleszthetek tovább. Bár eleinte eléggé izgultam, de a lámpalázam időközben oldódott, és nagyon jól estek a biztató szavai. Megígérte, hogy a későbbiekben majd még találkozunk Münchenben vagy másutt, ahol ismét meghallgat. Egy hozzám hasonló, még csak szárnyát bontogató előadó életében hatalmas lehetőségnek számít egy ilyen személyes találkozás. Persze, meg kell tanulnom még oldottabban kezelni az efféle helyzeteket.”

Kristóf Rékával szombaton július 29-én, 20:00 órától városunkban is találkozhatunk. A korhű barokk hangszereken játszó Accademia di Monaco nevű együttessel másfél órás jótékonysági koncertet adnak az észak-komáromi református templomban. A koncerten Vivaldi, Dall´Abaco, Fasch és Händel műveit adják elő.  A koncert bevételét a gyülekezet missziói és szeretetszolgálatára, ifjúsági- és gyerekmunkájára szánják.

Kapcsolódó cikkek:

A komáromi Kristóf Réka a Virtuózok döntőjében!

Kristóf Réka fantasztikus sikere – de a java még hátra van!