Város 2016. 09. 09.

Új igazgatónő az Ispotály utcai idősek otthonának élén

A tegnapi képviselő-testületi ülésen Polgár Hedviget (Hedviga Polgárová) választották meg az Ispotály utcai idősek otthona élére. Az új igazgatónő október elsejétől tölti be posztját- írja a Komárom.Online. A döntésre a polgármester javaslatára került sor – 23 képviselő közül 17-en szavaztak Polgár Hedvig kinevezése mellett.

Az előző igazgatónőt, Zuzana Hervayovát májusban váltotta le testület. Több kifogás is felmerült a munkájával kapcsolatban, valamint a főellenőr is hiányosságokat tárt fel az intézet működésében.

A polgármester által kiírt pályázatra hatan jelentkeztek, meghallgatásukat követően a pályázat-elbíráló bizottság Polgár Hedviget sorolta az első helyre. Így a tegnapi testületi ülésen Stubendek László az ő nevét terjesztette a testület elé. A 23 jelen lévő képviselő közül 17 szavazott Polgár Hedvig kinevezése mellett.

Polgár Hedvig 12 évig a gyerekvédelmi hivatal élén állt. Tanulmányai befejezése óta (a Komenský Egyetemen andragógia – felnőttnevelés szakon végzett) a szociális szférában dolgozik. Munkáját legjobb tudása szerint alázattal, a lakók iránti tisztelettel, empátiával és nyitott szívvel igyekszik végezni. Polgár Hedvig célja az intézménnyel szembeni bizalom helyreállítása.

Forrás: komaromonline.sk

Szólj hozzá!