Sport 2023. 03. 20.

Két profi ezüstérem a WFC-ben

Jiu jitsu (földharc) sportágban remekeltek a Wolf Fight Club harcosai. Konyári Dániel és Papp Lajos mindketten csupán kis híján csúsztak le az első helyről. Farkas Péter edző ennek ellenére nagyon büszke a növendékeire.

A Budapest Brawls Only Submission első alkalommal megrendezett pénzdíjas versenyén a komáromi harcosok szép eredménnyel zártak. A 700 ezer forint összdíjazású mérkőzés helyszínét a 8. kerületi Fite Club biztosította.

A környező országok legjobb jiu jitsu sportolói léptek színre. A verseny egyenes kiesési rendszerben zajlott.

Konyári Dani és Papp Lajos is 85 kilogrammos súlycsoportban a döntőig menetelt. Kis híján csúsztak csak le az első helyről. Konyári Dani 85 kilogramm alatti súlycsoportban a második helyen végzett. Papp Lajos a 85 kilogramm feletti súlycsoportban a döntőig menetelt, ahol egy kemény, 35 percen át tartó hatalmas csatában szintén a második helyet harcolta ki magának.

MMA, jiu jitsu
A budapesti verseny 85 kilónál osztotta ketté versenyzőit.

Erős nemzetközi mezőnyben bizonyítottak a srácok, akikre nagyon büszke vagyok! Szlovák, magyar és szerb feketeöves jiu jitsu harcosok ellen mentek, pedig nekik ez csak egy kiegészítő sport az MMA szabályrendszerében. Nagyon nagy dolog ez így számunkra!– újságolta Farkas Péter edző.

Szólj hozzá!