Sport 2023. 03. 20.

Két profi ezüstérem a WFC-ben

Jiu jitsu (földharc) sportágban remekeltek a Wolf Fight Club harcosai. Konyári Dániel és Papp Lajos mindketten csupán kis híján csúsztak le az első helyről. Farkas Péter edző ennek ellenére nagyon büszke a növendékeire.

A Budapest Brawls Only Submission első alkalommal megrendezett pénzdíjas versenyén a komáromi harcosok szép eredménnyel zártak. A 700 ezer forint összdíjazású mérkőzés helyszínét a 8. kerületi Fite Club biztosította.

A környező országok legjobb jiu jitsu sportolói léptek színre. A verseny egyenes kiesési rendszerben zajlott.

Konyári Dani és Papp Lajos is 85 kilogrammos súlycsoportban a döntőig menetelt. Kis híján csúsztak csak le az első helyről. Konyári Dani 85 kilogramm alatti súlycsoportban a második helyen végzett. Papp Lajos a 85 kilogramm feletti súlycsoportban a döntőig menetelt, ahol egy kemény, 35 percen át tartó hatalmas csatában szintén a második helyet harcolta ki magának.

MMA, jiu jitsu
A budapesti verseny 85 kilónál osztotta ketté versenyzőit.

Erős nemzetközi mezőnyben bizonyítottak a srácok, akikre nagyon büszke vagyok! Szlovák, magyar és szerb feketeöves jiu jitsu harcosok ellen mentek, pedig nekik ez csak egy kiegészítő sport az MMA szabályrendszerében. Nagyon nagy dolog ez így számunkra!

– újságolta Farkas Péter edző.