Kultúra 2013. 09. 19.

Puskás Péter ősszel visszatér a képernyőre és a Jókai Színházba

Dolgozott, amikor egy szép, szeptemberi délutánon kerestem. Új műsorra készül az egyik kereskedelmi csatornán. Annak az előzeteseit és a promo videóit forgatták. Este visszahívtam. Egy kicsit belefáradtam a nyárba, de majd felfrissülök a felújító próbákon. Mondta nevetve Puskás Péter énekes, színész.

Puskás-Peti-7

A nyár slágere volt a The Biebers együttes Sorry című angol nyelvű dala. Sokáig titkoltátok, hogy a csapatot hárman alkotjátok Danival, a testvéreddel és Stu-val, aki Londonban dolgozik. Nemrég lehullt a lepel.
Olyan nevet szerettünk volna, ami hasonlít egy jó beatzenekarra, mégis kapcsolódik a mai világhoz. Ha pedig valaki rákeres Justin Bieberre az interneten, ránk bukkanhat, így elősegítjük a világsztárság felé vezető utunkat. A Facebook-oldalunkon már tízezer rajongónk van. Köztük ezren a környező országokból lájkoltak bennünket.

Gondolom, a nagy nyári zenei fesztiválokat sem hagytad ki.
A Balaton Sound fesztiválon nem volt szállásunk. Egy úriember úgymond elintézte nekünk, hogy egy ház kertjében sátorozhassunk, csak elfelejtett szólni a tulajdonosnak. Hajnali ötkor kirángatott bennünket a sátorból, hogy azonnal mennünk kell, mert nem tudja, kik vagyunk. Beláttuk, igaza van. Két házzal odébb azután találnunk sátorhelyet.

A sportra is jutott idő?
Nagy kedvencem a Sport szelet, és megkértek, hogy konferáljak e csoki hatvanadik születésnapján. Kellemes délután volt. A nővérem gyermekei is eljöttek, és együtt fogaskerekeztünk.

Úgy tudom, szereted a focit, és a Real Madrid a kedvenced.
Mostanában Real Madrid pólóban feszítettem az utcán, hiszen a csapat leigazolta Gareth Bale-t, aminek nagyon örülök. Pedig kimondani is elképesztő, hogy százmillió euróért vásárolnak csapatok játékosokat.

Mozi?
Premier előtt néztük meg Kováts Verával, akivel együtt játszom a Starfactory című musicalben, a Tengerparti Tini Mozi című filmet. A partin énekeltünk, a divatbemutatón bemutattunk néhány szép ruhát. A film remek szórakozást kínál, és jó dalok vannak benne.

Olvastam, hogy szeretnél indítani egy blogot azokból a fotóidból, melyeken művészek szerepelnek munka közben.
Ez régi álmom! Ősszel úgyis sokat játszom majd. Arra gondoltam, felújítom ezt a hobbimat, és fotózok munka közben. Talán másokat is érdekel, hogyan dolgoznak a művészek a háttérben.

Puskás-Peti-2Mi volt a nyár legszebb élménye?
A Made in Hungária előadása a Kisvárdai Várszínházban, a Doktorock nevű amatőr színtársulattal. Már csak azért is mert apukám rendezte, és együtt dolgozhattunk. A Doktorock társulatot orvosok és ügyvédek alapították. Minden évben előadnak valamit. A Made in Hungária három nyári előadásán háromezren voltak, és már szervezik az őszi előadásokat. Kovács Lotti játszotta Verát, aki a komáromi előadásban Marinát alakítja. Cserélgetem a csajokat… (nevet) Komáromban Bardon Ivett, Kisvárdán Kovács Lotti a partnerem. Kihívás volt Komárom után Kisvárdán is eljátszani Ricky szerepét. Ráadásul beugrás volt. Az eredeti főszereplő valamiért nem tudta vállalni az előadást. Harminc táncos szerepel benne, igazi örömtánc van a színpadon. Kirobbanó örömmel tette mindenki a dolgát.

Ki alakítja Jerry Lee Lewist?
Nagy Sándor, akivel többször váltottuk egymást más előadásokban. Öt-hat éve nagyon jó barátok vagyunk. Kisvárdáról indult, most visszatért a városba, erre a szerepre. Nagyon sokat tanultam tőle a próbafolyamat alatt.

Úgy tudom, focimeccsen is voltál.
Mégpedig történelmi meccsen! A Kisvárda feljutott az NB II-be, és ez volt az első NB II-es mérkőzésük. Nem kellett messzire menni. A pálya ott van a vár oldalában.

A martosi falunap sztárvendége voltál.
Örömmel vállaltam. A negyven fokos hőség ellenére jól sikerült a fellépés. Voltak ismerős arcok. Vendégszerető emberek élnek ott. Vacsorára is maradtam.

A komáromi Made in Hungária próbái során mondtad, lesznek nagy sóhajok, könnyek a premier után, annyira megszerettétek egymást. Voltak sóhajok?
Könnyek is. Remek darabbal dolgoztunk, amit az első perctől az utolsóig öröm volt próbálni. Ahol ennyi ember alkot a színpadon, mindig hatalmas energia szabadul fel. Nagyon hiányzik mindenki. Méhes Laci az egyik legkiválóbb rendező, akivel valaha dolgozhattam. Alig várom, hogy elkezdjük a felújító próbákat!

Az eddigi előadások végén állva tapsolta végig a finálét a Komáromi Jókai Színház közönsége.
Nagyon megható volt. Szerepeltem néhány sikerdarabban, A Nyomorultak című musicalt említeném, ami a világon mindenütt óriási siker, de még ott sem tapasztaltam ilyesmit.  Fenyő Miklós, Tasnádi István és Méhes László valami olyat találtak el ebben a zenés játékban, hogy csak tízévente születik egy olyan előadás, mint a Made in Hungária.

Ősszel sok dolgod lesz?
Szeptember közepén a zenekarommal és Lolával a budapesti Orfeumban lépünk fel. Kedvenc számaimat éneklem majd a hatvanas évekből. Az Eurovíziós Dalverseny kapcsán olyan zenészbarátokra leltem, akikkel lendületes koncertre készülünk! Indul majd a Biebers-turné, már forgatjuk a harmadik klipet, és gőzerővel dolgozunk a műsoron. És ott van a tévéműsor is.

Lájkolni könnyű, alkotni nehéz. Ez áll mottóként a Facebook-oldaladon.
Nagy igazság. Egy gombnyomás nem nagy áldozat, hogy kíváncsiak legyünk a másik alkotásaira. A Facebook arra való, hogy kifejezzük önmagunkat. Mindig felrakom, amit szeretnék, hogy lássanak, de nem bántok vele másokat. Boldog vagyok, ha a barátaim, ismerőseim nyomnak egy tetszik jelet. Kell az a kis öröm naponta.

(Bárány János, Fotó: Kiss Gibbó Gábor, Jelenetek a Made in Hungária komáromi előadásából)

Made in Hungária újra a Komáromi Jókai Színházban!
szeptember 20-án, 21-én, 28-án 19 órakor és 22-én, 29-én 15 órakor.