Mix 2017. 11. 08.

Rákász Gergely lemezbemutató Komáromban

 

Rákász Gergely decemberi turnéja során megáll Dél-Komáromban is, hogy lemezbemutató orgonahangversenyt adjon a Református Templomban. 

Rákász Gergely orgonaművész 15 évesen adta első orgonahangversenyét, majd az „Ország legfiatalabb koncertzongoristájaként” az iskolaévek alatt is folytatta a koncertezést szerte országszerte. Legújabb, „Christmas” nevet viselő lemezéről, a felkészülésről és a közelgő hangversenyről így vélekedik:

“A felkészülés igazából 2005 óta tart. Akkor jelent meg az első karácsonyi lemezem, ami 5 kiadást élt meg és a legnépszerűbb volt minden kiadványunk között. A klasszikus zenészek olyanok, mint a jó bor, ha a szervezetünk bírja a strapát, akkor az idővel mi is egyre jobban játszunk. Ennek tudatában, nem engedtem újra kiadni egy 2005-ös felvételt. Visszaültem a stúdióba, mert azt szeretném, hogy a hallgatóim a legszebbet kaphassák karácsonyra, amit csak adni tudok. Csodálatos munka volt, és persze kíméletlenül őszinte. A lelkünket tesszük egy-egy alkotásba, nehéz szembesülni vele, hogy ez a lélekdarabka korábban csiszolatlanabb volt, és hogy minden bizonnyal egyre több csiszolnivalót veszünk észre benne, ahogy egyre jobban látjuk a szakterületünket. Azonban muszáj néha elengedni ezt a gondolatmenetet, mert különben semmi nem készül el. A mai tudásom legjavát tettük ebbe a lemezbe, és mivel sok ember munkája van benne, talán nem szerénytelen, ha azt mondom gyönyörű lett. Az év vége, mint már évek óta mindig Magyarországé, ezt a műsort játszom idén az adventben és karácsonykor, több, mint 20 helyszínen az országban.”

A december 14-ei koncert során Liszt Ferenc, Arcadelt – Ave Maria átiratával egyszerre utazunk a romantika és a Cinquecento reneszánsz világába. Csajkovszkij Észak Velencéjébe, Szentpétervárra repít bennünket Diótörőjének két halhatatlan részletével, de találkozunk a Napkirály orgonistájával, François Couperinnel, Johann Sebastian Bachhal és a magyar orgona világsztárral, aki a Radio City-t avatta New Yorkban!

A koncert 18 órától kerül megrendezésre a dél-komáromi Református Templomban (Mártírok u. 2). 

Jegyárak:  2.500.-/3.500.-Ft.

Jegyelővétel: Tourinform Iroda, Igmándi u. 2. Tel: 0036 34/540-590 – és a jegy.hu országos hálózatban.  Jegypontok: www.jegy.hu/jegyirodak 

Egy kis ízelítő az estéhez: