Kultúra 2018. 03. 15.

Szabó Balázs Bandája áprilisban ismét Komáromban

A tavalyi teltházas koncert után az idei évben is városunkba látogat Szabó Balázs Bandája. A zenekar négy év után jelentkezik új albummal, mely a Rajtad felejtett szavaim nevet kapta. A lemezbemutató turné második állomásaként érkeznek Komáromba.  

Szabó Balázs, a multiinstrumentalista énekes és bandája sajátos zenei és szövegvilágot alakított ki, ebbe hívja újra és újra kalandozni követőit. Balázs hosszú utat járt be a zenei fesztiválok nagyszínpadáig: előadói pályáját egy szál gitárosként kezdte, de mára Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát vezeti.

A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája 2014-ben jelentette meg legutóbbi albumát, az Élet elvitelre címűt, ami szakmai és közönségkörökben egyaránt sikert aratott (2015-ben Fonogram díjjal is jutalmazták).

Négy évvel az utolsó megjelenést követően tavasszal új nagylemezzel jelentkeznek, a „Rajtad felejtett szavaim” című album március végén jelenik meg, amit áprilisban egy lemezbemutató turné követ. Ennek a turnénak lesz az egyik állomása a komáromi RÉV is. 

(Fotó: langologitarok.blog.hu)

Az eseményen vendégként fellép Muzsik és Volkova, záhonyi születésű magyar-orosz dalszerző testvérpár is, akik az országot a ZUP tagjaiként zenélték körbe az elmúlt 10 évben. 2016 nyara óta azonban megújult zenei irányvonal mentén, Muzsik és Volkova néven, duóban koncerteznek tovább.

Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők csak „greengrassnek” neveznek. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió játsszák a főszerepet, repertoárjukban viszont számos orosz nyelvű feldolgozás is szerepel. Tavaly júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját.

(Fotó: recorder.blog.hu)

A belépőjegyek már kaphatók a RÉV-ben, hétköznaponként 8.00-15.00 között.

Online jegyvásárlás: https://tixa.hu/szbb_komarom

Jegyár elővételben: 2400 Ft / 8 EUR
Jegyár a koncert napján: 2900 Ft / 10 EUR

Időpont és helyszín: 2018. április 7. 20:00 / RÉV – A magyar kultúra háza, Komárom

Facebook esemény: ITT