2024. 06. 11.

Récsei Noémi lett a komáromi székhelyű Artis Centrum jószolgálati nagykövete

Récsei Noémi, a korai gyermekfejlesztés és oktatás elkötelezett híve, örömmel vállalta el a komáromi székhelyű Artis Centrum jószolgálati nagykövet címét. Az elismert televíziós műsorvezető, újságíró és közéleti szereplő a megtisztelő felkérésre reagálva hangsúlyozta elkötelezettségét a korai fejlesztés iránt.

„Hiszek a gyerekek korai fejlesztésének kiemelt fontosságában.  – mondta Récsei Noémi. – Célom, hogy a korai fejlesztés fontosságát és lehetőségeit a közbeszédbe emeljem, valamint kiemelten fontosnak tartom a jó és közszolgálati ügyek melletti teljes mellszélességgel való kiállást.”

Barthalos Réka, az Artis Centrum szakmai vezetője szintén kifejtette örömét a bejelentéssel kapcsolatban:

„Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy egy ilyen neves médiaszemélyiség, mint Noémi támogatja a küldetésünket. – a gyakorlott pszichológus néhány mondatban ismertette az Artis legfőbb célkitűzését is – Segíteni szeretnénk minden gyermeknek a lehető legjobban kibontakozni és fejlődni. Különféle fejlesztési terápiákkal és gyakorlatokkal igyekszünk támogatni őket a saját kis mérföldköveik elérésében.”

A jószolgálati nagykövet nem csupán egy hangzatos titulus, hanem egy rendkívül fontos pozíció, amely komplex feladatkör elé állítja annak birtokosát: figyelemfelkeltés, anyagi támogatások megszerzése, személyes jelenlét és kapcsolatok építése révén támogatni a szervezet céljait és tevékenységeit.

Az Artis Centrum jószolgálati nagyköveteként Récsei Noémi a jövőben arra törekszik majd, hogy felhívja a figyelmet a tudomány és pedagógia modern hatékonyságának fontosságára, elérhetőségére minden gyermek számára: „Hiszek a szakértőkben, akik szakmai tudásukkal gazdagítják és árnyalják a pedagógia és a korai fejlesztés területén való gondolkodásunkat és tapasztalatainkat.”

A komáromi fejlesztőközpont szakemberei igazán nagy hangsúlyt fektetnek a korai fejlesztésre, ugyanis a gyermekek fejlődési üteme az élet első szakaszában (0-6 év) a leggyorsabb.

Ez az időszak különösen fontos azon gyermekek számára, akik valamilyen okból kifolyólag eltérő módon és ütemben fejlődnek. Ha ezt az időszakot nem használjuk ki, a gyermek bizonyos képességeket jóval nehezebben fog elsajátítani a későbbiekben. Akár az is előfordulhat, hogy soha nem jut el arra a szintre, amit egyébként a benne rejlő képességek lehetővé tennének.“ – fejtette ki a korai fejlesztés lényegét Barthalos Réka.

Az Artis Centrum és Récsei Noémi közös törekvései a gyermekek fejlődésének támogatására és a korai fejlesztés fontosságának hangsúlyozására irányulnak. Együttműködésük célja, hogy   még szélesebb körben elterjesszék a fejlesztőközpont hírnevét és minél több gyermek számára biztosítsanak lehetőséget és esélyegyenlőséget az optimális fejlődéshez és boldoguláshoz.

Képen látható (balról): Varga Zsuzsanna (az Artis Centrum mediátora), Récsei Noémi, Barthalos Réka (az Artis Centrum szakmai vezetője)