Sport 2022. 04. 25.

Röplabda: Ismét Komárom a szlovák bajnok!

A tegnapi nap során megvédte bajnoki címét a Rieker UJS Komárno röplabdacsapat! A komáromi együttes hazai pályán zárta le az Eperjes elleni sorozatot, megszerezve ezzel sorozatban második országos bajnoki címét.

Tegnap (április 24.) szervezték városunkban a szlovák röplabdabajnokság döntőjének 4. mérkőzését, mely nem kevés izgalmat tartogatott. Városunk röplabdacsapata, a Rieker UJS Komárno 3:0-s előnnyel érkezett a vasárnapi mérkőzésre, miután mindkét eperjesi mérkőzésen, valamint a szombati komáromi összecsapáson is győzedelmeskedni tudtak.

Ennek ellenére viszont a vendégek nem adták könnyen magukat a vasárnapi játéknapon. Egy erős komáromi kezdés után Eperjes csapata végül megnyerte az első szettet 25-23-ra. A második játékrészben Komárom magabiztosan, 25-16-ra győzni tudott, a harmadik szettben viszont ismét a vendégek kerekedtek felül 25-23-ra. A negyedik szettben az eperjesiek igazán közel kerültek ahhoz, hogy elrontsák a komáromi csapat és a kilátogató hazai szurkolók napját, hiszen meccslabdához jutottak, Komárom viszont háromszor is vissza tudta verni a támadást és vég¨ül 28-26-ra megnyerte a játékrészt.

Az ötödik szettben a Rieker UJS Komárno már nem engedte ki kezei közül a lehetőséget és egy 15:9-re megnyert játékrész után beállította a 3:2-es végeredményt.

Ezzel Komárom 4:0-s összesítéssel nyerte meg a döntőt és ünnepelhette a klub történelmének második bajnoki címét, melyet ráadásul két egymást követő évben hódított el.