Kultúra 2018. 07. 25.

Mit, hogyan és merre? – Hasznos tanácsok a Lake Up fesztiválozóinak

A fesztiválszezon az önfeledt bulizás, szórakozás és pihenés pillanatai. Olykor azonban akad pár váratlan tényező, melyek kicsit megnehezítik, vagy pár percre kicsit megkeseríthetik a tökéletes fesztiválélményt. Ennek elkerülése érdekében összegyűjtöttük mindazokat a dolgokat, melyek fejtörést okozhatnak a fesztiválozóknak, illetve amiket érdemes észben tartani a Lake Up-ra igyekezve. Parkolás, kapunyitás és camping: most megválaszoljuk a legnagyobb kérdéseket a július 26-tól 28-ig megrendezésre kerülő beachfesztivállal kapcsolatban!

Hol lesz a Lake Up és hogy jutok oda?

A Lake Up fesztiválra július 26-tól 28-ig, az előző évekhez hasonlóan, idén is a Holt-Vág partján kerül sor. Miután pedig a fesztivál helyszíne a város külső részén található, a Komáromba tömegközlekedési eszközökkel érkezők figyelmét a város taxi szolgáltatóira hívnánk fel.  

Az autóval érkezők számára egy nagyméretű parkoló kerül kialakításra a Lake Up helyszínének szomszédságában, az Apáli-kapu mellett.

A zavartalan haladás érdekében a fesztivál helyszínére vezető út egyirányúsítva lesz.

A parkolók és a megváltozott útirány az alábbi térképen látható:

 

Mikorra kell odaérnem, ha az idei Lake Up első fesztiválozója szeretnék lenni?

Azt, hogy az első leszel, garantálni nem tudjuk, viszont ha csütörtökön a 13 órás kapunyitáskor már a fesztivál helyszínén leszel, egész biztosan azok között leszel, akiknek kezére elsőként kerül fel a karszalag.

A további napok kapunyitása így alakul: 

  • csütörtök este – 18:00
  • péntek reggel – 09:00
  • péntek este – 18:00
  • szombat reggel – 07:00
  • szombat este – 18:00

Alig várom, hogy csobbanhassak a Holt-Vág vizében. Ugye megtehetem majd?

A nappali órákban, saját felelősségre természetesen bárki szabadon megmártózhat a Holt-Vágban. “Éjszakai fürdőzésre” viszont nincs lehetőség, az esti órákban ugyanis szigorúan tilos a tóban tartózkodni.

Van sátorjegyem, de hogy találom majd meg a sátorhelyem?

A sátorral érkezőket az idei évben egy elkerített, őrzött és zajcsökkentett camping várja majd, ahova kizárólag a sátorjegy birtokában lehet belépni. A Lake Up teljes idejére érvényes sátorjegyet csupán egy sátorra kell megvásárolni, függetlenül attól, hányan laknak benne.

Kérjük, a sátrad felállításánál hagyd szabadon az előre kiépített útvonalakat. Köszönjük, ha betartod az alábbi instrukciókat a sátrak méretét illetően:

1-2 fős sátor esetében 2 x 2 méter

3-4 fős sátor esetében 4 x 2 méter

A tájékozódást pedig az alábbi kép segítheti:

Nem szeretnék lemaradni semmiről. Megtalálhatóak valahol a programok és a különböző attrakciók rövidítve, egy helyen?

Az esti koncertek, valamint a nappali programok is megtalálhatóak a lakeup.sk/program oldalon, összesítve pedig a következő képen: 

Az esti programokra szóló jegyek a Lake Up hivatalos oldaláról szerda 16:30-ig vásárolhatóak meg, ezt követően pedig beszerezhetőek a helyszínen. Napközben a fesztivál területére ezzel szemben INGYENES a belépés és csak az igénybe vett attrakciókért kell fizetni.

A Lake Up programjait összesítő műsorfüzet beszerezhető lesz a fesztivál helyszínén, valamint letölthető IDE kattintva. 

Két program között jó lenne majd valamit harapni is. Milyen lehetőségek lesznek az étkezésre?

Az idei Lake Up egyik újdonsága az úgynevezett foodpass, mely igény szerint akár egész napos étkezést is biztosít. Ez a helyszínen szintén megvásárolható.

Emellett a Lake Up-on természetesen több stand is megtalálható lesz, ahol a frissítők mellett étkezni is lehet majd.

Melyek azok a dolgok, amiket észben kell tartanom ahhoz, hogy becsületes fesztiválozója legyek a Lake Up-nak?

A fesztiválozókra vonatkozó szabályokat és feltételeket már előre megfogalmaztuk annak érdekében, hogy mindenki biztonságos körülmények között élvezhesse a Lake Up hangulatát. A szabályok, melyeket a belépéssel minden fesztiválozó elfogad, IDE kattintva elérhetőek.  

 

Találkozzunk a komáromi Holt-Vág partján július 26-tól, 3 nap és 3 éjszaka, a Lake Up fesztiválon!