Kultúra 2018. 07. 23.

Vöröskereszt, közösségi média, küzdősportok és smink workshop: Böngéssz a Lake Up nappali előadásaiból!

Egy háromnapos beachfesztivál, mely jóval több az esti bulinál. A július 26-tól 28-ig megrendezésre kerülő Lake Up a legkülönbözőbb érdeklődési körrel rendelkezőknek is egyaránt kitűnő szórakozási lehetőséget kínál. A koncertek mellett ugyanis nappali programok, workshopok és előadások is várják a szórakozni vágyókat a komáromi Holt-Vág partján.

Az első bemutatónak már csütörtök délután szemtanúi lehetünk, hiszen tizennégy órától egy MMA-t és Jiu Jitsu-t magába foglaló WFC training veszi kezdetét a tóparton. A fesztivál további két napján szintén elérhető lesz majd a programpont, ekkor már azonban a küzdősportok mellett jógával, gimnasztikával, kettlebellel és capoeiraval is kibővül.

Péntek délután 13 órától a gyerekek nagy kedvencei, a tűzoltók, mentők, rendőrök és autómentők tartják meg bemutatójukat a Holt-Vág partján.

A Lake Up fesztivál szombati, záró napja a mozgás jegyében indul. Reggel 8 órától Őszi Denisza tart bemelegítő tréninget, majd Rubint Réka mozgatja át a fesztiválozókat fél 9-től. A népszerű magyar személyi edző tréningjére szóló belépőjegy megvásárolható a lakeup.sk/ticket oldalról. 

Szintén a szombati napon kerül megrendezésre a Lake Cup röplabda bajnokság, valamint a sörivó verseny is, mellyel párhuzamosan a Végre itthon kutyamenhellyel is megismerkedhetünk. A Komárom mellett üzemeltetett menhely egy saját standdal jelentkezik majd a Lake Up-on, ahova örökbefogadható kutyusokat is magukkal hoznak.

Délután fél 1-től Ember Alexandra makeup artist gyűjti majd egy helyre a fesztivál nőseregét, Alexandra ugyanis egy egyedi sminkbemutatóval érkezik a Lake Up-ra.

Ezt követően, két órától a komáromi break dance-esek prezentálják magukat a beachfesztiválon. Egyórás bemutatójuk után a vöröskereszteseké lesz a terep, akik hasznos tanácsokkal látják majd el az érdeklődőket az életmentés és a segítségnyújtás területén.

A közösségi média szerelmeseinek az internet nagyágyúi adnak elő szombaton a délutáni órákban. Fél 3-tól személyesen Tibi atyától, Zsozéatyától, valamint a feltörekvő Instagram influencertől, Barthalos Andreától sajátíthatnak el tippeket, trükköket és praktikákat a fesztiválozók. Az előadás – a nappali programok többségéhez hasonlóan – ingyenes tekinthető meg.

A legnagyobb beachfesztivál különlegességeként pénteken és szombaton az esti órákban maga a király, Elvis Presley is ellátogat a Holt-Vágra, hogy ő adhassa össze a legszerelmesebb fesztiválozókat.  

Az idei Lake Up fesztivál egyfajta megkoronázásaként pedig az éjféli tűzijátékot csodálhatjuk meg. 

Az előadásokról, nappali és esti programokról szóló bővebb információért érdemes ellátogatni a https://www.lakeup.sk/program oldalra.