Sport 2012. 07. 25.

Sidi Péter kiutazott Londonba

Július 24-én Komárom vezetése ünnepélyesen is elköszönt az ötkarikás játékokra induló Sidi Péter sportlövőtől. A legeredményesebb komáromi sportolót évek óta támogatja a város, aki most Londonban is bizonyíthat. A búcsúztatón jelen volt dr. Molnár Attila polgármester, Molnárné dr. Taár Izabella jegyző, Horváth Gyula sporttanácsnok és Vizeli Csaba a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. vezetője.

Dr. Molnár Attila a város vezetése és a komáromiak támogatásáról biztosította Sidi Pétert. – Babonából nem kívánunk semmit, de azt tudnod kell, hogy egy emberként mögötted állunk. Neked nem kell izgulnod, mi majd megtesszük helyetted. Neked annyi a feladatod, hogy a lövésekre koncentrálj. Az esetedben is igaz Coubertin báró mondása, amely szerint a részvétel fontos nem az eredmény. Te már bőven leraktad az asztalra az eredményeket, a VB, az EB és a Világkupa győzelemmel.

Ott vagy a világ élvonalában, az olimpián 10-12 egyforma képességű sportoló méri össze erejét – mondta Sidi Péternek dr. Molnár Attila. A sportoló egy nemzeti zászlót kapott Komárom felirattal és egy üveg egri vörös bort, melynek címkéje az Aranycsapat tagjának, Komárom eddigi egyetlen olimpiai bajnokának, Czibor Zoltánnak a portréját ábrázolja.

Sidi Péter megköszönte a támogatást, hiszen mint mondta, e nélkül nem tudta volna elérni ezeket a remek eredményeket. A sportoló július 25-én indult el Londonba, ahol két edzés után három versenyszámban lép majd a lövőállásba.

Sidi Péterért július 30-án, augusztus 3-án és 6-án szurkolhatunk.

(forrás: komarom.hu)

Szólj hozzá!