Podcast 2024. 03. 26.

Szia podcast Rák Vikivel – megleptük őt kérdéseinkkel

Mindhárom pasiját emlékezteti a nőnapra, idén egy grappával is meglepte magát. A szlovák nyelv oktatását siralmasnak tartja, a Sztárban sztárt pedig szerinte nem neki kellett volna megnyernie. A már megszokott humoros stílusban nem sokkal a nőnap után és pontosan a szülinapja napján, március 15-én Lakatos Rák Viktóriával beszélgettünk nőiségről, forradalmi ünnepről, szlovák-magyar viszonyokról.

Hogy telik egy életen át e forradalmi ünnephez kapcsolódóan a szülinapja? „Mindig elmegyünk koszorúzni, és utána ünneplünk csak. Tavaly viszont meglepetés bulit is szervezett a férjem.”

Milyen számára a nőnap? „Figyelmeztetem a gyerekeket, hogy hahó, nőnap van, és akkor kapok virágot. Idén pedig Triesztben megleptem magam egy grappával is.”

Mi az, amiben nem viselkedik tipikus nőként? „Robi ha fúrni készül, én viszem a keze alá a dolgokat. Sőt, eleve én tudom, hol vannak a szerszámok a házban.”

Hogy állnak a zenetanulással a gyerekek a családi vénával megáldva? „Bendegúz elkezdett zongorára járni, de nem érdekelte őt. Azóta kitalálta, hogy dobolni akar, de őszintén, nem hiszem, hogy komolyabban érdeklődni fognak majd a zene iránt – pedig jó érzékük van hozzá.

Vajon minden színész vágyik az országos, széleskörű ismertségre? „Én mondjuk nem vagyok ilyen szinten exhibicionista, a Sztárban sztár is például véletlenül jött. Nem gondoltam volna, hogy ekkora sikerem lesz. Sőt, szerintem nem is én voltam a legjobb a mezőnyben…” Beskatulyázottság, bulvárvonal, „majmoskodás”. „Annyira féltem a kérdésektől a műsor körül, hogy bekértem őket előre.”

A tájszólás vajon előnynek is számíthat? „Se előny, se hátrány nem volt. Ma azért beszélek így, mert eldöntöttem, hogy így fogok beszélni.

De ha hív anyukám, rögtön átváltok palócra.”

Viki szerint miért van az, hogy ennyire hibásan beszélünk a Csallóközben szlovákul? „Borzasztó a szlovák nyelv oktatása. Bendegúzon látom. Egy kenyeret nem tudna kikérni az üzletben… Robi szerint hagynom is kéne őt a szlovák nyelvtanulással, mindig mondja, hogy ne nyúzzam őt, úgyse lesz rá szüksége… Szerintem pedig ez nem így van!”

Mi lenne, ha nem színésznő lenne? Miben látja a leginkább, hogy a nők „elrontják” a mai világban? Hogy érzi a szlovák-magyar viszonyt és Rimaszombat, Kassa és Pozsony után a városunkat? „Sosem gondoltam volna, hogy itt fogok kikötni.”

Podcastjeinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast

Ha megnéznéd Rák Vikit, a Táňa Kusá Anyu kamaraestjében, a Lacikám nedráždi humorestben Andy Krausszal és a Mezei Mária: Szerelmeim sanzonestben megtehetitek.