Kultúra 2017. 03. 07.

Szlovák társalgási vetélkedő a Selye János Gimnáziumban

2017. március 2-án immár második alkalommal került megrendezésre a komáromi Selye János Gimnáziumban a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulója. A társalgási vetélkedőben a 3. kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Ebben a kategóriában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeztek. 

A versenyt Andruskó Imre, az iskola igazgatója nyitotta meg, majd Csémy Marianna tanárnő üdvözölte a versenyzőket, felkészítő tanárokat, és ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott.

Az elsőben a tanulóknak egy felolvasott igényes szöveget kellett értelmezni és hűen reprodukálni. A másodikban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet kellett megfogalmazni és előadni. Az elkészített szövegeket jegyzet segítsége nélkül, fejből kellett előadni. A háromtagú zsűri különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt a verseny anonimitása, és a zsűritagok pártatlansága.

Az első három helyen végzett diákok oklevelet, és értékes díjakat vehettek át, és egyúttal jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a kerületi fordulóban, amely Érsekújvárban kerül megrendezésre.

A 3. kategória győztesei és a felkészítő tanárok:

1. Csöbönyei Thelma – Selye János Gimnázium Komárom, PaedDr. Komárová Annamária
2. Bartalos Angelika – Selye János Gimnázium Komárom, Mgr. Csémy Marianna
3. Klinková Fanny – Marianum Egyházi Iskolaközpont Komárom, PaedDr. Matus Alica

A győzteseknek szeretettel gratulálunk.
Csémy Marianna, a verseny szervezője,
a Selye János Gimnázium tanára

Poznaj_SJGKNA képen (balról): Klinková Fanny, Csöbönyei Thelma, Bartalos Angelika

Szólj hozzá!