Város 2021. 04. 02.

Szombaton ismét számos mintavételi helyen lehet majd tesztelni

A Komáromi járás besorolása megváltozott, a régió átkerült a bordó fázisból a piros besorolásba. Ez alapján a lakosoknak már csak egy 14 napnál nem öregebb antigén tesztet kell felmutatniuk az ellenőrzések során, azaz egyelőre elégséges a múlt héten kiadott tanúsítvány.

Ugyanakkor továbbra is 7 napnál nem öregebb tanúsítvány szükséges az ingázóknak és azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke részt vehet az oktatásban.

A komáromi önkormányzat éppen ezért szombaton újra tesztelési lehetőséget biztosít azoknak, akiknek szüksége lehet a tanúsítványra. Az eddigiektől eltérően vasárnap viszont már nem lesz tesztelés a városi mintavételi helyszíneken. Az iskolákban a megszokott módon vehetnek részt a tesztelésen a szülők és a pedagógusok, a már ismert felületen regisztrálhatnak.

A többi (alább feltüntetett) mintavételi pontokon nincs regisztráció. A húsvéti ünnepeket követően, szükség esetén az önkormányzat újra bővíti a mintavételi pontokat, hogy mindenki gond nélkül hozzájuthasson a szükséges igazoláshoz.

(Komárom Város Facebook oldal)