Mix 2017. 10. 06.

Szüreti mulatság zajlott több intézményben is

Rendhagyó szüreti mulatságra került sor szeptember 29-én a Gesztenyés Óvodában. Az intézmény udvarán felújítás zajlik, nemsokára új játékokkal gazdagodnak, így a programokat az óvodához tartozó KRESZ pályán és óvoda az intézmény előtti téren tartották meg.  

A gyerekek fajátékokon játszhattak, lehetőségük volt kipróbálni a lovas kocsikázást, majd közösen fogyasztottuk el a gulyást. A kicsik a program előtt szüreten vettek részt. Két csoportunk a neszmélyi Hilltop borászatba látogatott el, egy csoportunk pedig egy családnál tapasztalhatta meg, mi is az a szüret, és miért követi mulatság. Az esemény idei felelősei a Maci csoport óvónői, Lovászné Vas Andrea és Tóth Tímea voltak. Ők készítették a dekorációkat és a képeket – tudtuk meg dr. Halászné Szeder Anikó intézményvezetőtől.

A mulatság része volt az interaktív mesejáték, mely ezúttal a szegény ember szőlőjéről szólt. A programra érkeztek gyerekek a lakótelepről, de visszavárták az egykori óvodásaikat is.

A rendezvényen megjelent Turi Bálint alpolgármester és Hamrák Zsófia képviselőasszony is.

Várva-várt esemény a Gondozási Központ életében is a szüreti mulatság, melyre szeptember 28-án került sor. A jó hangulatú, dalos eseményen részt vett Hamrák Zsófia és Szabó István képviselő is.

– A dalok, versek egy részét még ifjú korukban tanulták meg az idősek, a többit most találjuk ki és közösen állítjuk össze, úgy, ahogy a jelmezeket is – mondta a Gondozási Központ vezetője, Csécsei Sándorné.

Az eseményen fellépett többek között Dulai János, aki nemrégiben töltötte be a 95. életévét.

Sok ismert dal elhangzott, a közös nótázás egyébként a központ mindennapi életének része. Az intézmény továbbra is nyitott kapukkal várja a csatlakozni vágyókat. Ahogy azt a vezető elmondta, legyen szó akár egészségügyi állapotról, mentális vagy pszichés problémáról, mindenkinek igyekeznek segíteni.