Mix 2022. 11. 22.

Talpalatnyi India Komáromban: Fedezze fel a harmonizáló ayurvédikus masszázsokat

Azt, hogy az egészség áll mindenek felett, már az 5 000 évvel ezelőtti Indiában is tudták. Az évszázadok alatt így egyedi gyógyászati kezelések fejlődtek ki ayurveda név alatt, ami aztán számos egyéb országban is teret hódított. Annak ellenére, hogy az ayurvédikus masszázsok és kezelések Szlovákiában csupán pár helyen elérhetők, Komáromban már megvetette lábát a Maharani szalonban. Ezen felül olyan tapasztalt terapeuták vezetnek végig minket a test és lélek harmonizálásának útján, akik egyenesen az ayurvédikus masszázs otthonából, az indiai Keralából származnak.

„Ha indiai masszázsról esik szó, egyértelműen a világon a legrégebb óta praktizált masszázsfajtáról beszélünk, ami az Ayurvédikus masszázs“ – kezdett hozzá Papáček Peter, a Komáromi járás első ayurvédikus masszázsszalonjának tulajdonosa. Mivel nem mindenkinek van lehetősége, hogy Indiáig utazzon egy gyógyító és méregtelenítő ayurvédikus masszázsért, így a tulajdonos úgy döntött, elhozza az ayurvédikus masszázsszalonok élményét Komáromba. „Mivel szerettük volna megőrizni a masszázs és az egyes kezelések autentikusságát, így minden olyan részletre nagy figyelmet fordítottunk, ami teljessé teszi az összhatást.“ A látogatók így az ayurvédikus masszázs szülőhazájának tartott Keralából származó, tapasztalt masszőrökre bízhatják testük és lelkük harmonizálását.    

A hangulatot a különböző masszázs segédeszközök teszik teljessé, mint például az indiai olajak, az Indiából származó gyógynövényes kötegek és zsákok, vagy a masszázságy. „A masszázságy az ayurvédikus masszázs és kezelés egyik fontos eleme. Massziv, Wenge fából készül ágyakat használunk, melyek akár 200 évet is kibírnak. Egyedi alakjuk és mélyedéseik vannak, melyek elvezetik az olajat.“ Talán a leghíresebb kezelés, ami a komáromi Maharani masszázsszalonban is elérhető, a shiroda, ami a homlokra csorgatott gyógynövényes olajként írható le legegyszerűbben.

A különböző táskácskákkal történő masszázsok erősen méregtelenítők és revitalizálók. Javítják a vérkeringést, támogatják a nyirokrendszer működését, a bőr megfiatalodik, a stressz csökken. Az egész testet érintő olajos masszázs során a szervezet energiával telik meg, emellett pedig megszabadul a káros méreganyagoktól, miközben az immunrendszer erősödik. „Az Ayurvéda több száz éves fennállása óta kikristályosodtak a kezelések és masszázsok a test különböző részein, mint például a háton, vállakon, arcon, lábakon vagy talpakon“ – mesélt a kezelésekről a masszázsszalon tulajdonosa. A masszázsok és kezelések hatékonyságának növelése érdekében komplett csomagok is választhatók, amik a test egyes részeire vagy egyes problémákra koncentrálnak. „Kínálatunkban megtalálhatók 5 napos csomagok, melyek közül van, ami a fogyókúrát, a stressz elleni kezeléseket, migrén és fejfájás kezelését vagy a nyaki rendellenességek kezelését célozzák meg.“ Összesen 20 kezelés és 6 csomag elérhető, melyek akár születésnapi- vagy karácsonyi ajándéknak is tökéletesek lehetnek.

Az ayurvédikus masszázsra specializálódott Maharani masszázsszalont, Indiából származó terapeutákkal megtalálja az Európa-udvar 6-os házszáma alatt. Időpontfoglalásért hívja a +421 910 390 009-es telefonszámot, vagy látogasson el a helyszínre nyitvatartási időben, hétfőn 13:00-19:00 között, keddtől csütörtökig 10:00-19:00 között, pénteken és szombaton pedig 10:00-21:00 között.