Kultúra Dél-komárom 2022. 02. 14.

Tavaszra kész a megújult Zöld Komárom

Dél-Komárom nagy hangsúlyt fektet a zöld szemléletre. Tavaly napvilágot látott a ZöldKomárom elnevezésű ingyenes ismeretterjesztő kiadvány, melyet idén megújult formában is kézbe vehetünk majd.

Juhász Márton, Dél-Komárom főkertésze, a kötet szakmai tanácsadója elmondta: a kiadvány egyszerre szolgálja a turisztikai és idegenforgalmi célokat, valamint a szakmát is, hiszen Észak- és Dél-Komárom természeti értékeit, flóráját és faunáját mutatja be.

A számos színes fotóval teletűzdelt füzetből a helyi védett területek mellet, az oltalom alatt álló, Komáromban megtalálható növényeket, rovarokat, hüllőket, madarakat és emlősöket is megismerhetünk, de megtudhatjuk azt is, hogy környezetvédelmi szempontból miért számít országos viszonylatban is kuriózumnak a Monostori erőd és környéke.

A ZöldKomárom füzetben a fentieken túl ajánlott túra- és kirándulóútvonalakat is találunk majd, de külön fejezet szól a ZöldKomárom alkalmazás használatáról is. A szerkesztők ezeken felül olyan kiváló kirándulóhelyeket is a figyelmünkbe ajánlanak, mint a szőnyi-szigetek, a Szent Pál-sziget, a Rüdiger tavak, a Jókai liget, vagy épp a szőnyi Kállay Ödön-emlékpark.

A ZöldKomárom kiadvány a tervek szerint a tavasz elejétől lesz hozzáférhető! Keressék a dél-komáromi Tourinform irodában!

A füzetben szereplő védett növények és állatok listáját Juhász Márton és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Természetvédelmi őrei állították össze.