Régió 2016. 06. 09.

Területfejlesztési projekt csallóközi kistermelők számára

A Kukkonia Polgári Társulás fontosnak tartja a hagyományos módon, helyi alapanyagokból készített termékek támogatását, ezért minél több csallóközi kistermelőt szeretne bekapcsolni a Kukkonia területfejlesztési projektbe.

A társulás felhívása:

Tisztelt csallóközi Kistermelő!

Hagyományos receptek alapján készíti termékeit? Helyi alapanyagokat használ? Akkor ugyanúgy gondolkodik, ahogy mi.
Szeretnénk, ha régiónk nem feledné el a hagyományait – és megőrizné sajátos jellegét. Ezért fontosnak tartjuk, hogy minél több csallóközi kistermelő bekapcsolódjon Kukkonia területfejlesztési projektünkbe.

A projekt keretében lehetőséget kínálunk a helyi termékek propagálására. Erre szolgál a regionális minőségi védjegy, a „Product of Kukkonia”. A Product of Kukkonia védjeggyel régiónk jellegzetes termékeit és szolgáltatásait jelöljük meg. A fogyasztók számára a védjegy szavatolja a felkínált termékek eredetazonosságát, minőségét és egyediségét. A helyi termelők számára pedig a komplex marketing lépéselőnyt jelent, mert jóval hatékonyabb és kevésbé költséges, mintha termékeiket külön-külön népszerűsítenék.

A jelentkezés feltételei:

  • A termelő vagy gyártó székhelye a csallóközi régióban található (bejegyzett vállalkozás vagy vállalkozói engedély).
  • A termék gyártásának során betartják a megfelelő higiéniai előírásokat (higiéniai engedély).
  • A termék előállításának nincs negatív hatása a környezetre.
  • Helyi és/vagy hagyományos recept alapján készül a termék (pl. helyi vagy családi tradíciók alapján).
  • A termék legalább 65% helyi alapanyagot tartalmaz, ugyanakkor nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat és tartósítószereket.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, jelentkezzen!

Bemutatkozó levelét 2016. szeptember 15-ig várjuk a product@kukkonia.sk e-mail-címre. Legkésőbb október 15-ig minden jelentkezőnek válaszolunk.

A Kukkónia Polgári Társulás célja: 

A társulás a csallóközi régió fejlesztése, népszerűsítése, kulturális értékeinek, természeti és történelmi kincseinek megőrzése érdekében alakult 2014 tavaszán.

Szeretnék öntudatra ébreszteni az itt élő embereket, hogy van mire büszkének lenniük,  és hogy együttműködéssel kihasználhatják a régió lehetőségeit.

A „Product of Kukkonia” védjegyet azért hozták létre, hogy népszerűsítse a régió hagyományos termékeit, garantálja a termékek minőségét, eredetiségét és egyediségét, továbbá fejlessze a Csallóköz gazdaságát.

A„Product of Kukkonia” védjegy komplex marketingtevékenységet is jelent, amely jóval hatékonyabb és kevésbé költséges, mintha mindegyik terméket külön-külön népszerűsítenék. A megjelölt termékek könnyebben azonosíthatóak, egyúttal garanciát is jelentenek a fogyasztónak, hogy a védjeggyel ellátott termék jó minőségű és az adott régióból származik.

A védjegy használatáról szakmai bizottság dönt, és a használat jogát egy évre kaphatja meg a kistermelő. Egy év után pedig kérvényezheti a meghosszabbítását. A„Product of  Kukkonia” védjegy használati díja 80 euró lesz. A védjeggyel ellátott termékek listája felkerül a polgári társulás weboldalára és egy közös termékkatalógusba, a jövőben pedig egy internetes bolt működtetését is tervezik.

További részletekről a www.kukkonia.sk
weboldalon olvashatnak majd az érdeklődők.

Szólj hozzá!