Sport 2012. 01. 19.

Tíz ponttal kaptak ki a kosarasok

Az extraliga 26. fordulójában-szerda este, városunk képviselője Igló felé vette az irányt. Kedvező előjelekkel utazhattak el kosarasaink, mivel múlt szombaton, impozáns játékkal ütötték ki Léva gárdáját, és a hazaiak sem büszkélkedhettek remek formával. A komáromiak, az utolsó 5 meccsükből csupán egyet nyertek, míg az iglóiak kettőt. Így nagy csatára volt kilátás, a két bajnoki pont megkaparintásáért!

Ennek megfelelően, dinamikus játékot mutattak be a labdazsonglőrök, mindkét oldalon szórták a kosarakat, és kiegyenlített első negyed végén, Jones triplájával 23:21 világított az eredményjelzőn. A másodikban, a piros-fehérek 14 pontot szereztek zsinórban, de a hazaiak felzárkóztak, így 36:40-es félidő bíztatónak mutatkozott. A harmadikban, a védelmek domináltak, de még mindig egypontos fórral rendelkeztek.

nagy volt a küzdelem-Fotó: Lukáš Barč

A döntés az utolsó játékrészre maradt. Az iglóiak a kezükbe ragadták az irányítást, ami a pontok számában is megmutatkozott. A döntő momentumokban az MBK játékosai rendre hibáztak, végül tízpontos vereséget szenvedtek!

Igló– MBK Rieker Komárom 85:75 (23:21, 13:19, 24:21, 25:14)

Az MBK legeredményesebb játékosa Jones volt, 20 ponttal.

A komáromiak maradtak a bajnoki táblázat harmadik helyén, de a mezőny nagyon szoros.

További eredmények: Nyitra-Szvit 75:60, Nyitrabánya-Besztercebánya 101:74, Zsolna-Privigye 67:74

Szombaton, 18 órakor, az MBK RIEKER KOMÁROM kosarasai, a sereghajtó Zsolna csapatát fogadják!

(ha)