Kultúra 2017. 01. 30.

Több, mint 200 érdeklődő a fiatal vállalkozók nyitókonferenciáján

A komáromi Tiszti Pavilon dísztermében hatalmas érdeklődés mellett zajlott január 28-án a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének nyitókonferenciája.

A teremben több mint 200 érdeklődő volt jelen és még a pótszékek ellenére is többen állva követték a szakmai rendezvényt, amelynek elején Iván Tamás, a szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, röviden bemutatta a csapatot, s annak céljait.

A folytatásban Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete beszédében kiemelte: a magyar kormány egyik célja, hogy támogassa külhoni magyar régiók gazdasági fejlődését. Ezért segítséget kíván nyújtani az ott élőknek. Mindezek érdekében a magyar kormány a nemzetpolitika eszközrendszerének új tárházát hozta létre. Korábban soha nem érkezett ilyen mértékű támogatás a határon túli területekre.

Milován Orsolya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője elmondta, milyen törekvéseket tesz Magyarország a felvidéki gazdaság fejlesztése érdekében. Kutatásuk során kiderült, nagyságrendileg 12 ezerre tehető a magyar vállalkozók száma Szlovákiában, akiknek háromnegyede férfi, jellemző rájuk a társas vállalkozás, az önállóság iránti vágy és a lokálpatriotizmus is. A tavalyi fiatal vállalkozókat célzó támogatás után idén a családi vállalkozások támogatása kerül majd középpontba.

szombat2

A házigazda polgármester, Stubendek László röviden köszöntötte a szépszámú résztvevőket, majd a szakmai részben három előadót hallgathatott meg a népes közönség. Elsőként Dr. Simon Vilmos, a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke vázolta, nekik milyen kihívásokkal kellett megküzdeniük szervezetük építése során, számos hasznos tanácsot szolgáltatva az induló szövetség tagjainak, de arra is kitért, a Műszaki Egyetemen milyen módszerekkel igyekeznek mentorprogramjuk során segíteni a fiatal vállalkozókat.

A szünetet követően Wolf Gábor, az ismert marketingszakember a kis- és középvállalkozások számára elérhető és hatékony marketingmegoldásokat vázolt fel. A tőle megszokott könnyedséggel, gyakorlati példákon keresztül vázolta miként is érhető el kisebb ráfordítással vagy egy-egy egyszerű trükkel a bevételek növelése.

A rendezvény záróelőadásán pedig Gladinetz András, a Tisza Cipő Zrt. történetét vázolta fel a résztvevőknek, kitérve annak fényesebb és kevésbé szívderítő időszakaira, amelyek után jelenleg nagyon pozitív gazdasági eredmények mellett működik a vállalat.

Forrás: Vállalkozzokosan.sk

Szólj hozzá!