Mix Dél-komárom 2021. 04. 12.

Túl a tízezren!

A hétvégén is nagyüzemben folytatódott az oltásprogram Dél-Komáromban, mind a háziorvosi praxisokban, mind a kórházi oltóponton. A városban beadott védőoltások száma a hétvégén meghaladta a tízezret – írja a komarom.hu.

Köszönet mindenkinek, akik jó példát mutatva így vigyáznak a mások, és a saját egészségükre is! Hatalmas tisztelet, elismerés és köszönet az egészségügyi dolgozóknak és az önkéntes segítőknek is a kitartásért és az emberfeletti szolgálatért!

Óvatos bizakodásra adhat okot, hogy hetek óta folyamatos csökkenést mutat a Dél-Komáromban igazolt fertőzöttek száma, és az is, hogy a múlt héten az önkormányzat által a teljes közszférában végzett tesztelések eredménye is teljes egészében negatív lett, azaz több mint 400 mintavételből nem találtunk egyetlen fertőzöttet sem!

Az iskolák jövő hétfői újra indulása kapcsán megkerestük az érintett intézmények vezetőit és az e heti tesztelésünket – önkéntes alapon, természetesen annak teljes költségét biztosítva – kiterjesztjük az iskolák valamennyi dolgozójára is.

A járvány elleni védekezés kulcsa továbbra is a vakcina, ezért kérek mindenkit, hogy aki még nem tette meg, mihamarabb regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu weboldalon.

A ránk, komáromiakra jellemző összefogással és fegyelmezettséggel le fogjuk győzni a vírus harmadik hullámát is!

Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra is! – fogalmazott közleményében dr. Molnár Attila dél-komáromi polgármester.