Város 2016. 10. 03.

Új központ a Nagyharcsáson élők számára

Új közösségi központ épül Nagyharcsáson, amelynek célja az ott élők társadalmi beilleszkedésének elősegítése. Az új központ pályázati pénz segítségével, illetve a városi önköltségből valósul meg. 

Komárom Városa a múlt év folyamán sikeresen pályázott a Belügyminisztérium alá tartozó Roma biztos irodája által meghirdetett pályázatok egyikére. A cél egy új közösségi központ kiépítése Nagyharcsáson, melynek megvalósítására a város 11 800 euró minisztériumi támogatást nyert el. Az összköltségből hiányzó részt Komárom Városa önrészből fedezi. A Közösségi Központ kiépítésének teljes költségvetése  47 567,49 eurót tesz ki.

A sikeres közbeszerzés lezárultával a kiírást megnyerő cég a KORREKT spol. s r.o. május hónapban megkezdte a központ építését, melynek keretén belül napjainkban megtörtént a „konténerek“ elhelyezése is, melyek majd otthont adnak a Közösségi Központ működésének.

A központ fő tevékenységi körét a tanácsadás, a Nagyharcsáson élő lakosság képzése, beleértve az iskolaköteles gyermekek korrepetálását, különböző ifjúság és gyermekek szociális beilleszkedését elősegítő illetve az alap társadalmi szokások elsajátítására irányuló programok alkotják majd. Különböző előadásokkal és foglalkozásokkal szociál-patológiai jelenségek, krízis helyzetek megelőzését illetve az itt élő közösség kedvezőtlen életviteli szokásainak eliminálását segíti elő.

A közösségi központ megnyitásának tervezett időpontja 2017 év eleje.

-Komárom Város-

komunitne-centrum3 komunitne-centrum1

Szólj hozzá!