Mix 2022. 09. 06.

Újabb “migráns-fogás” – ismét a Monostori hídon szerettek volna átjutni az illegális bevándorlók

A komáromi (SK) rendőrség szeptember 6-án hajnalban Komáromtól Nagymegyerig üldözött egy illegális bevándorlókkal teli autót. A rendőrök veszélyes helyzetbe kerültek. A bevándorlókat elfogták – a sofőr még menekül.

A komáromi rendőrség járőrei a szokásos ellenőrzést végezték a Monostori hídon, amelynek célja az illegális bevándorlás megakadályozása, illetve az akadálytalan forgalom biztosítása.

Nem sokkal hajnali négy óra előtt ellenőrizni szerettek volna egy hídon áthaladó, cseh rendszámú, VW Touran típusú személyautót. A sofőr nem reagált a rendőrség jelzéseire, tovább hajtott. Ezért a rendőrség a nyomába eredt, és egészen Nagymegyerig üldözte Volkswagent, amelynek sofőrje többszöri fényjelzés után sem volt hajlandó alávetni magát az ellenőrzésnek.

Nagymegyeren aztán a menekülő sofőr eltévesztette az irányt, és bennrekedt egy parkolóban. A rendőrségi autó a Volkswagen mögött állt meg. A rendőrök kiszálltak az autójukból, és megismételték a felszólítást, hogy az üldözött személyek vessék alá magukat az ellenőrzésnek. Mivel azonban azok a fülük botját sem mozdították, elővették szolgálati fegyvereiket is.  

Ekkor a Volkswagen sofőrje hirtelen rálépett a gázra, és csaknem elgázolta a járőröket; majd váratlanul tolatni kezdett, és belehajtott a rendőrautóba. Aztán ismét a gázra lépett, és kikerülve a rendőröket, menekülőre fogta. A rendőrök sem voltak restek, belelőttek a kerekeikbe – de így is sikerült elhajtaniuk.

Nem jutottak azonban sokáig. Nem sokkal később, fokozatosan, öt szír állampolgárságú, illegális migránst fogtak el az út mellett. Megtalálták a kilőtt kerekű cseh autót is – a sofőrnek azonban sikerült elinalnia. Őt még mindig keresi a rendőrség.  

Az ügyet átadták az illegális migráció elleni küzdelemmel foglalkozó nemzeti egységnek.  

Forrás: Nyitra megyei rendőrség FB oldala