Podcast 2024. 05. 28.

“Nem kell nagyképűnek lennem, mert tudom, hogy jó vagyok” – Jakuza Ritual a Szia Podcastben

Dang Dinh Erik, Jakuza Ritual, Real Fat Shady, a gútai BIG. Ez mind ő egy személyben. Jakuzával, a felvidéki kung fu rapper szamurájjal beszélgettünk a Szia Podcastben.

Lejárt a Becherovka ideje, jöhet a rum, a whiskey, (a tequila?), ebben a sorrendben. Szülihetes beszélgetésként indult ez, amiben felsejlett az is, amikor az egyik klip rablós jeleneteinek forgatásánál még a rendőrség, kis híján a kommandósok is kiszálltak. Milyen kalandjai voltak még a gútai rappernek?

  • Mit jelent a vezetékneve?
  • Hogy lehet, hogy magyarként több bántás érte, mint vietnámi származása miatt?
  • Milyen a kapcsolata a felvidéki rapszcéna feltörekvő alakjaival, és hogy állnak most a régi Hiphop Felvidék bandájával?
  • A Partybusz egy house-osabb vonal, a Felvidéki vegyesbolt reggea-s. Milyen stílusnak határolja be magát ebben az underground, populista, jazz, funky és soul hangzásvilágot is felölelő kavalkádban?
  • Volt klip a Cakkumpakk című számhoz pottyantós WC-n ülve Busa Pistával, de székhez is kötözték őt Tarantino-t idéző videóban…

Hogyan pattannak ki ezek az agyament ötletei Jakuzának?

  • „Nem élem ezeket. Vagyis nem ezekért élek” – mondta ezt arra, ha az utcán felismerik. Tényleg lehet, hogy az ember egyáltalán nem ezért csinálja?
  • „Nem karikázunk, csak ikszelünk. Mint a lottószámokat, úgy tippelünk”, „tombol a felvidéki nyomor”. Nem hagytuk ki pedzegetni társadalmi kritikáit, felszólalásait és igazságérzetét sem, mely bár gyakran nem igazán érdekli az embereket, olykor akkor is harcol a mocsár lehúzó ereje ellen.
  • Hol tart, ahhoz képest, amit szeretne? S a fia hogy áll a zenéjével? „A Pókemberes számban ő maga akart szerepelni. Sosem posztolok róla anélkül, hogy ne kérdezzem meg őt róla. Hátha nem akarja, vagy később ciki lenne neki, hogy megosztok róla valamit.

Szó volt a Billiard Clubról, mint ikonikus helyről, Annáról, Gabóról, Vekoról és a többi koprodukcióról, előzenekaroskodásról Coolio és magyar sztárfellépők előtt, a nagy áttörés kérdéséről, fogyókúráról.

Vajon megy még a pörgő-forgó rúgás neki? És a dobolás, nem csak szájjal?

A beatbox-szal záródó podcastet itt tudod meghallgatni:

Beszélgetéseinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast