Mix Dél-komárom 2022. 09. 01.

Ünnepi megemlékezés Czibor Zoltán halálának 25. évfordulóján

Koszorúzással, szoborszenteléssel és emlékmérkőzéssel tisztelegtek és emlékeztek Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgóról, az Aranycsapat legendás balszélsőjéről szeptember elsején Dél-Komáromban.

A megjelenteteket – köztük az Aranycsapat volt játékosainak leszármazottjai közül Bozsik Pétert, Ifj. Buzánszky Jenőt, Grosics Edinát – dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte.  Kiemelte, hogy szeptember végére tervezik, hogy a Czibor-emlékév végén Koltai Gábor Czibor, a rongylábú című filmjét is bemutatják.

Beszédet mondott Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, egyben az emlékév védnöke, a Magyar Futballhagyományok nagykövete, Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, kormánybiztos.

Az ünnepi eseményen az emlékévsorozat fővédnöke, a komáromi születésű Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, kezd beérni a kemény munka és a kitartás, mára újra van magas színvonalú magyar futball, újra büszkék tudunk lenni. 

Az emléknap a Külügyminisztérium-Komárom labdarúgó-mérkőzéssel (6–1) folytatódott. Pályára lépett többek mellett a korábbi válogatott Telek András, Pisont István, Vincze Ottó és Komárom csapatában Eperjes Károly és Nemcsák Károly is.

Az ünnepi program a Csillagerődben előadott, Czibor, a Rongylábú című musicallal folytatódott a Magyarock Dalszínház előadásában.Czibor Zoltán az Aranycsapat, a Ferencváros, a Bp. Honvéd vagy a Barcelona egykori, olimpiai bajnok, Európa-kupa-győztes, világbajnoki ezüstérmes balszélsője a városban nőtt fel, és az emigrációból a rendszerváltás után hazatért, megalapította a KFC-t, a Komaromi Futball Club-ot és is itt élt 1997. szeptember 1-jén bekövetkező haláláig.

(komarom.hu)