Város 2023. 12. 01.

Vasárnap meggyújtják az első adventi gyertyát a Klapka-téren

December 3-án advent első vasárnapja – mint évek óta mindig, most is meleg hangulatú műsor kíséretében zajlik majd az első gyertya meggyújtása a város adventi koszorúján, a Klapka-téren.

Idén a komáromi városi hivatal az ünnepváró műsorfolyam fő szervezője és irányítója. Az önkormányzat szándéka az volt, hogy lehetőleg egy helyen, egymást kiegészítve és erősítve rendezzék meg a különböző programokat. 

Az ünnepvárás már délelőtt elkezdődik. 9:00 órától 17:00 óráig a Tiszti Pavilon dísztermében karácsonyi kézművesvásárt és „outlet vásárt” tartanak. E program szervezője a Tudatos Komáromért pt, az eseménnyel kapcsolatban hasznos információkhoz juthat FB-oldalukon, illetve az ezzel kapcsolatos podcastünkben.

Délután 16:30-kor kerül sor az első gyertya meggyújtására.

Ezúttal a Klapka szobor mögé építenek egy látványos, a szokásosnál nagyobb színpadot. Itt fog fellépni a gyertyagyújtás után a Selye János Egyetem női kórusa, a Cantus Iuventus, majd a Slovenskí Rebeli, akik Karácsonyi kánták címmel lépnek fel.

A hideg időben természetesen meleg ételek és italok is kaphatók lesznek a Klapka téren: forralt borral, teával, punccsal, forró csokival és gofrival várnak majd minket az árusok.

A fotó a tavalyi, negyedik vasárnapon készült.