Kultúra Dél-komárom 2019. 11. 27.

Számos programmal vár Dél-Komárom

A hónap utolsó hetében, az adventi készülődés előtti napokban is számos kulturális programmal várja az érdeklődőket Dél-Komárom.

Ma délután (november 27.) 17.00 órától a Jókai könyvtár olvasószobájában, az Irodalmi Kávéház sorozatban mutatják be a Szőlőszem című versszínházi monodrámát, amely Petőfi Sándor életét és költészetét tárja elénk. A darabot Turek Miklós szerkesztette, rendezte, és maga is adja elő.

November 29-én, pénteken 16.00 órakor a Klapka György Múzeum Kelemen László utcai főépületében nyílik a Kossuthok című időszaki kiállítás. A tárlat Hrala Gyula, Hermann Róbert, az észak-komáromi Duna Menti Múzeum, a ceglédi Kossuth Múzeum, az Arad Megyei Múzeum és a Komáromi Klapka György Múzeum közös emlékkiállítása, amely Kossuth Lajos halálának 125. évfordulóján az egyik legjelentősebb magyar történelmi személyiségről és családjáról ad részletes képet. Az eseményt Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

November 30-án, szombaton 9.00 órától a szőnyi Kemencés Házban a Kemence melege programsorozatban egész család együtt készíthet mézesbábot, asztali díszeket, és más a karácsonyi ünnepkörhöz köthető kézműves tárgyakat. Szintén ezen a napon délután 16.00 órakor kezdődik a Lovas Színház hagyományos Mikulás gálájára, míg az első adventi gyertyagyújtásra vasárnap 17.00 órakor kerül sor a Szabadság téren.