Város 2017. 04. 25.

Megújul a Speciális Alapiskola bejárata előtti útszakasz

Végre megújul a Speciális Alapiskola bejárata előtti útszakasz! Több, mint egy évvel ezelőtt írtunk róla, hogy a helyzet egyszerűen katasztrofális volt: ha esett az eső, kis túlzással gumicsónakkal, gumicsizmában lehetett megközelíteni az épületet. 

Íme egy kép, milyen állapotok uralkodtak anno:

De ezt is érdemes megnézni:

Nos, egy jó hírrel szolgálhatunk a „speckóba” járó gyermekeknek, szülőknek: végre rendeződik a probléma. Felújítják az iskolához vezető utat.

Az út felújítása a közelmúltban kezdődött el – tudtuk meg Nagy Beátától, az iskola igazgatónőjétől. Először felverték a régi réteget, kiegyenlítették a talajt. Ma és holnap pedig (április 25-26) új betonréteg kerül rá. Az új útszakasz – speciális alapiskolához illően – akadálymentes lesz. „Nagyon örülünk, hogy végre ez a problémánk is rendeződött – mondja Nagy Beáta. – Ezentúl a mi intézményünk tanulói is méltó körülmények között járhatnak iskolába.”

Az utat a város teszi rendbe. „Az iskola több problémával is küzdött a múltban, ezeket folyamatosan, lépésről lépésre igyekszünk megoldani – felelte kérdésünkre Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere. – Novemberben konténerekkel bővítettük a tanintézmény szűkössé vált épületét; így új osztályok és tornaterem is nyílhatott. Most pedig a régi, elhanyagolt, gyakran sártengerré váló utat újítjuk fel a bejárat előtt.”

 

 

Az új útszakasz megfelelő esésű lesz – hogy lecsoroghasson róla a víz csapadékos időjárás esetén. A most készülő betonréteget a közeljövőben leaszfaltozzák. Néhány hónap múlva pedig az új út mellett hat, szórt kavicsos parkolóhelyet is kiépítenek.