Sport 2018. 07. 30.

Világbajnok lett K4-ben a komáromi Botek Ádám

Hétvégén került megrendezésre Bulgáriában a 2018-as junior és U23-as kajak-kenu világbajnokság, melyen a komáromi Botek Ádám is képviseltette magát. Habár Ádámnak nem igazán jött ki a lépés egyéniben, a K4-es csapat tagjaként sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnia a világbajnokság zárónapján. 

A július 26-tól 29-ig, Plovdivban megrendezett junior és U23-as világbajnokság első napján az összes komáromi versenyző rajtvonalhoz állt az 1000 m-es küzdelmekben. Az elődöntőbe mindannyiuknak sikerült bekerülniük, közülük hárman, Koczkás Dávid (C1 junior), Botek Ádám (K1 U23) és Petruš Mariana (K1 U23) pedig a döntőbe is be tudták magukat küzdeni.

Itt Dávid és Mariana a nagyszerű 5.helyet érte el, míg Ádámnak nem úgy sikerült a döntő futam, ahogy azt várta volna, így végül a 9.hellyel kellett megelégednie. 

Botek Ádám előtt azonban ott volt az esély a javításra, hiszen a K4-es csapat tagjaként szombaton ismét vízre szállhatott az 500 m-es versenyen. A Botek-Baláž-Fraňa-Zalka összetételű szlovák csapat a szombati előfutamon aratott győzelmének köszönhetően aikusan kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe. A srácok pedig itt sem okoztak csalódást, nagyszerű teljesítménnyel tudtak előrukkolni. A futam első felében magabiztosan őrizték 2.helyüket az orosz csapat mögött, majd egy elképesztő hajrának köszönhetően, 1:17.964-es idővel végül az oroszok előtt sikerült végezniük, ezzel megszerezve a világbajnoki aranyérmet.

A K4-es csapat edzője a szintén komáromi Likér Péter volt.

Ádám (jobbról a második), nyakában a világbajnoki aranyéremmel, mellette pedig edzője, a szintén komáromi Likér Péter. (fotó: kajakkomarno.sk) 

A komáromi Botek Ádám így, a májusi duisburgi világkupán szerzett ezüst- és aranyérem után egy világbajnoki címmel is gazdagodott. 

(kajakkomarno.sk alapján)