Város 2020. 10. 20.

VIVA lakópark Komáromban: Családi házak és lakások a Singellőben

A képviselő-testület szeptemberi jóváhagyása alapján vásárolta meg Varga Zoltán vállalkozó azt a 24.287 négyzetméteres, fás-bozótos kihasználatlan területet, ahol tervei szerint egy modern lakópark épül. A vételár kifizetésén túl a befektető kötelezettséget vállalt, hogy közel 350 ezer euró értékben kiépíti a bekötőutakat, járdákat, a közvilágítást, és ezt követően a kész infrastruktúrát – nagyjából 4 ezer négyzetméternyi területtel együtt – jelképes 1 euróért átadja a városnak.

„A lakópark a Viva nevet viseli majd, amelyben 14 egy és kétszintes családi ház épülhet fel, valamint négy négyszintes lakótömb is épül, amelyekben két-három és négyszobás lakásokat tervezek kialakítani a komáromi családoknak. A végleges tervek most készülnek, előreláthatólag 52-60 lakásegység kerül kialakításra” -mondta el a részleteket Varga Zoltán, akinek nevéhez már számos lakótömb és nagyobb mértékű építkezés kötődik. A lakótömbök alatt mélygarázs húzódik majd, a parkolóhelyeket elektromos autók töltésére alkalmas csatlakozókkal is ellátják. A tervek szerint felszíni parkoló is a majdani tulajdonosok rendelkezésére áll, valamint a vasúti töltés mellett további garázsokkiépítésére is lesz lehetőség. A lakótömbök a kivitelező saját tervei szerint készülnek, a családi házak esetében a majdani tulajdonosok elképzelései alapján biztosítják be a tervezést-engedélyezést és a kivitelezést. A felsorolt elképzelések megvalósításához az utak, járdák stb. kiépítésén túl szükség van a közmű hálózatok – a víz, gáz, villany, csatornarendszer és az internet kiépítésére is.

A lakópark részeként zöld területek is létesülnek, valamint egy játszótér is épül a lakópark középső részén. „Az eddig viszonylag rendezetlen terület egy teljesen új arculatot kap, sok komáromi családnak kényelmes és színvonalas lakhatás biztosítva, közel a Vág folyóhoz és pár percnyi útra a belvároshoz” – tette hozzá Varga Zoltán.

A kivitelezést a Tonex kft. végzi majd, a beruházó pedig a Central Office kft. lesz, a fejlesztésbe több komáromi alvállalkozó is bekapcsolódik. Az engedélyezési eljárás még ez év végéig kezdődik, majd az építkezés 2021 második felében indulhat, a lakópark a tervek szerint 2024-re épül fel.

(PR)