szombat, január 20. - Fábián, Sebestyén (hu) - Dalibor (sk) 1 EUR = 309 HUF 7 °C 20.1.2018, Sob Lekáreň Matricaria Eötvösova ul. 3195/21, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Mix

Nagy Adrianát, az ország egyik legjobb ápolóját köszöntötték a városházán

A 2017-es Év Ápolója verseny előkelő helyezettjét, Nagy Adrianát köszöntötték a városházán. Az országos versenyben személyes történetekre lehetett szavazni.

A több éve zajló Év Ápolója országos verseny előkelő helyezettje lett Nagy Adriana. Az ápolókat a személyes történeteik alapján értékelhette a nyilvánosság, így alakult ki a végső sorrend. A komáromi ápolónő, aki két éve dolgozik az idősek otthonában, a negyedik helyen végzett.

„…az egyik legszebb és leginkább igénybe vevő hivatás a miénk, mivel az emberek legintimebb világába lépünk be az életük legnehezebb részében. És velük vagyunk a végsőkig…” – vallott a munkájáról Nagy Adriana, akinek teljes története itt érhető el: http://www.opatrovatelkaroka.sk/opatrovatelske-pribeh/84

Ebből az alkalomból fogadta a díjazottat Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester. Az ápolónő az elismerő szavakon kívül egy bérletet is kapott a városi fürdőbe és uszodába, hogy így is feltöltődhessen és kipihenhesse az áldozatkész munkáját. A város polgármestere elmondta, hogy szükség van a pozitív példaképekre ebben a mai rohanó világban, megmutatni azokat, akik maximális odaadással végzik a munkájukat”.

Keszegh Béla alpolgármester az Idősek Otthona színvonalas szolgáltatásaira tért ki. „Polgár Hedvig igazgatónő irányítása alatt újra rendeződtek az intézmény körüli dolgok, s az otthon fokozatosan fejlődik. A megfelelő körülmények mellé viszont kell a tartalom, a lélek, amelyet az önfeláldozó ápolók adnak. Így vált a komáromi idősek otthona az ország egyik legszínvonalasabb intézményévé.”

Az Idősek Otthonának jelenleg 146 lakója van Komáromban, de további 95 érdeklődő van a várakozók listáján. Az önkormányzat is hozzájárul a költségekhez, 2018-ban 160 ezer eurós támogatás van tervezve ilyen célra a költségvetésben.

FEL