Város 2017. 09. 14.

75 euróra emelkedett Bethlen-támogatás, szeptember 19-én kezdik utalni

Kedden – 2017. szeptember 19-én – kezdi el átutalni az OTP Bank a magyar iskolásoknak járó ösztöndíjat, amelynek összege idén emelkedett. Idén 75 euró támogatást kapnak a magyar iskolába járó gyermekek (az előző években 55 eurót juthattak hozzá). 

A “Szülőföldön magyarul” nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra azok a szülők jogosultak, akinek gyermeke magyar tannyelvű oktatási intézményt – óvodát, alap- és középiskolát – látogat Szlovákiában.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) minden pályázót kiértesít, pontosan mikortól lehet felvenni az összeget – azokat is tájékoztatják, akik valamilyen okból kifolyólag esetleg nem kapták meg a támogatást. A nyertes pályázóknak az OTP-ben vezetett bankszámlájukra érkezik meg a pénz, akik viszont a pályázat benyújtásáig nem nyitottak számlát, készpénzben vehetik át azt valamelyik OTP bankfiókban.

Az egyetemistáknak járó hallgatói támogatás összege nem változott. Továbbra is 10 eurót kapnak azok a nappali tagozatos hallgatók, akik Szlovákiában működő felsőoktatási intézményben legalább részben magyar nyelven végzik alap vagy magiszteri tanulmányaikat.

A SZMPSZ hamarosan sajtóközleményt ad ki a Bethlen-támogatásokkal kapcsolatban, illetve további információk kerülnek majd ki a honlapjukra.

Szólj hozzá!