Mix 2015. 10. 20.

Már átvehetők a Bethlen-pénzek

Hétfőn átutalta az OTP Bank a magyar iskolásoknak járó ösztöndíjat, amelynek összege idén is 55 euró.

A Szülőföldön magyarul! nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra azok a szülők jogosultak, akinek gyermeke magyar tannyelvű oktatási intézményt – óvodát, alap- és középiskolát – látogat Szlovákiában, és április 24-ig benyújtotta igénylését.

Kedd reggel az OTP Bank komáromi fiókja előtt már kisebb sor kígyózott – az emberek többsége a támogatás felvétele miatt érkezett.

Fotó: Delta
Fotó: Delta

Azon pályázók, akik a pályázat benyújtásáig nem nyitottak számlát az OTP Bankban, 2015. október 19. és december 31. között készpénzben vehetik át az ösztöndíjat a lakhelyükhöz legközelebbi OTP bankfiókban. A bankban a szülő jóváhagyást adhat ingyenes számlanyitáshoz, amelyet – ha újra pályázik – a következő évi ösztöndíj fogadására használhat majd.

Idén mintegy 46 ezer pályázó részesül nevelési, oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz támogatásban, továbbá 130 egyetemista hallgatói támogatásban. Utóbbi összege 10 euró, és azok a nappali tagozatos hallgató pályázhattak rá, akik Szlovákiában működő felsőoktatási intézményben legalább részben magyar nyelven végzik alap vagy magiszteri tanulmányaikat.

Forrás: Delta

Szólj hozzá!