Sport Dél-komárom 2024. 05. 21.

A bajnoki arany után, a Magyar Kupát is elhozta a dél-komáromi SZPK!

Az SZPK női és férfi floorball csapatai a bajnoki cím után a Magyar Kupát is elhódították, így megismételték tavalyi sikerüket.

Az SZPK Sárosi Optika Komárom férfi csapata ezüstérmet szerzett az osztrák, szlovén és magyar csapatokat magában foglaló 3 Nations Floorball League-ben. Az éremosztó után a Palánkdöngetők tovább folytatták a küzdelmeket, Haris Tibor edző irányításával a magyar bajnokságra és a Magyar Kupára összpontosítottak.

A Palánkdöngetők április 27-én, a Komáromi Napok alatt, 15-8-ra győzték le az IBK Cartoon Heroes csapatát, megszerezve ezzel a bajnoki címet. A Magyar Kupa négyes döntőjét Érden rendezték meg, ahol ismét az IBK Cartoon Heroes volt az ellenfelük. Az elődöntőben a komáromiak 10-3-ra nyertek az ARES HC ellen, míg az IBK 18-5-re verte a Torpedo ATTE-t.

A vasárnap késő esti döntő ismét gólgazdag mérkőzést hozott. A Palánkdöngetők már az első tíz percben 4 gólos előnyt szereztek, és az első harmadot 4-2-vel zárták. A második harmadban tovább növelték az előnyüket, így 9-3-mal fordultak az utolsó játékrészre. Az IBK próbált felzárkózni, de az SZPK győzelmét nem fenyegette veszély, végül 13-10-re nyertek.

A Palánkdöngetők magabiztos győzelmet arattak a döntőben a női csapat, az SZPK Mentőangyalok, szintén címvédőként és bajnokként indult a kupáért. Az első napon három csapat körmérkőzéssel döntötte el a döntőbe jutást. Az SZPK 8-0-ra nyert az IBK Cartoon Heroes ellen, de 9-4-re kikapott a Phoenix Fireball SE-től. A harmadik mérkőzésen a Phoenix 7-2-re győzte le az IBK-t, így vasárnap a Mentőangyalok és a Phoenix újra összecsaptak a döntőben.

A kupadöntő nem hozott akkora izgalmakat, mint a bajnoki döntő, amely hosszabbítást és aranygólt eredményezett. Ezúttal Szabó Zsolt edző tanítványai végig vezettek, és 14-2-re diadalmaskodtak a Phoenix ellen.

A női csapat hatodszor, míg a férfi csapat tizenegyedszer nyerte meg a Magyar Kupát!

(Forrás: a kemma.hu cikke alapján)