Sport Dél-komárom 2023. 06. 15.

Éremzáport hozott az első 25 év!

Június 9-én tartotta évzáró rendezvényét a Szőnyi Palánkdöngetők Köre a Petőfi Sándor Művelődési Házban, mivel idén ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját.

1998 óta az egyesület sorra halmozta a sikereket, részt vett számos versenyen, és hazahozott számos gyönyörű trófeával. Kiemelkedően teljesítve a nemzetközi porondon is, sikerült megszerezniük Magyaroroszág legelismertebb klubjának címét.

– Az elmúlt negyed évszázadban visszatekintve, számomra a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy sok komáromi és Komárom környéki fiatalnak lehetőséget adtunk a sportolásra, amely számos sikert hozott nekik és Dél-Komáromnak is – mondta Galambos Tamás, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre alapító elnöke.

Az idei év különösen kiemelkedő sikereket hozott a floorballosoknak, mivel minden versenyen, amelyen részt vettek, győztesek lettek, és az IFL nemzetközi bajnokságon is ezüstérmet szereztek.

Az utánpótlással is remekül áll a csapat, mivel a Jókai Mór Gimnázium és a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is rendkívül sikeresek voltak a diákolimpián, a Bozsik iskola pedig a legjobban teljesítő általános iskolai csapat lett az idei évben.