Sport Dél-komárom 2024. 03. 11.

A Palánkdöngetők ismét ezüstérmesek

A Szőnyi Palánkdöngetők Köre felnőtt férfi floorballcsapata tavalyi ezüstérmét követően újra a második helyen végzett a 3 Nations Floorball League aktuális szezonjában. A vasárnap délután Bécsben rendezett fináléban a szlovén Škofja Loka csapata 10-6-ra győzött a komáromiak ellen.

A kilenc csapatot felvonultató mezőnyből az alapszakasz után a dél-komáromi Palánkdöngetők a második helyen kvalifikálták magukat Bécsbe, ahol a legjobb négy csapat mérte össze tudását.

Haris Tibor vezetőedző tanítványai a döntőbe jutásért a másik magyar csapattal, az örök rivális Phoenix Fireball együttesével mérkőztek meg.

Az összecsapáson a második harmad végén úgy tűnt, hogy a Palánkdöngetők nem jutnak be a fináléba, miután a Phoenix már két góllal is vezetett. Az utolsó húsz percben azonban újra lendületbe jöttek a dél-komáromiak és Pfneiszli Péterék alig több mint egy perccel a vége előtt szerzett góllal 6-5-re győztek.

A másik találkozón a címvédő szlovén Škofja Loka 6-4-re győzött a házigazda Wiener Floorball Verein csapata ellen, így megismétlődött az egy évvel korábbi döntő.

A tavalyi, Dél-Komáromban rendezett fináléban a szlovén csapat 12-6-ra bizonyult jobbnak a házigazdáknál, az idei kiírásban, az alapszakaszban 17-3-ra nyertek a narancsárgák otthonában, hazai környezetben pedig 8-1-re diadalmaskodtak.

Bár a dél-komáromiak egyszer sem vezettek a találkozó során, sokáig úgy tűnt, hogy az SZPK meglepetést okozhat. Az első harmadot 2-0-ra nyerték a szlovénok, a másodikat 4-3-ra a mieink. Az 50. percben még csak 7-6-ot mutatott az eredményjelző, de a hajrá az ellenfélé volt, és 10-6-os sikerük azt jelentette, hogy a komáromi csapat az idén is ezüstérmet szerzett.

A negyed évszázados múltú magyar bajnok és kupagyőztes, a 2023-as év legjobb komáromi csapata, az SZPK Sárosi Optika együttese számára nem ért véget a szezon. Az OB I.-es bajnokságban, illetve a kupában továbbra is igyekszik minél jobban szerepelni és megvédeni címeit.

(Forrás: a kemma.hu cikke alapján)