Sport 2021. 07. 02.

A Graz lesz Komárom ellenfele a röplabda Bajnokok Ligájában

Rieker UJS Komárom röplabda klub Szlovákia első olyan klubja, amely Európa legrangosabb versenyén vesz részt, a CEV CHAMPIONS LEAGUE 2022-ben, amely a köznyelvben Bajnokok Ligája néven ismert. Ez egy hatalmas propagációs lehetőség Komárom városának, a partnereknek és szponzoroknak, valamint a klubnak, a régiónak, az egyetemnek, de nem utolsósorban egész Szlovákiának is! Hiszen a komáromi klub részt vesz a legszínvonalasabb európai versenyen, ahol Európa legjobb csapatai versenyeznek. A versenysorozattal járó hírnév mellett a rajongók számára is egy elégtétel lehet a nemzetközi kupában való szereplés, mivel az elmúlt szezonban a járványügyi előírások miatt nem tudtak részt venni a mérkőzéseken a sportcsarnokban.

Komárom csapata már megismerte ellenfelét is. A luxemburgi sorsoláson kiderült, hogy a Rieker UJS Komárom csapata a Bajnokok Ligájának 1. fordulójában az osztrák bajnok UVC HOLDING GRAZ csapatával találkozik. Az első mérkőzést „otthoni” környezetben, Nyitrán játszhatja a komáromi csapat, valószínűleg 2021. október 6-án, az ausztriai visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor.

Továbbjutás esetén a Bajnokok Ligájának 2. fordulójában nagy valószínűséggel Európa egyik legnagyobb klubjával, a görögországi OLYMPIAKOS PIREUS együttesével csapna össze Komárom, akik a boszniai OK MLADOST BRCKO csapatával fognak megküzdeni a továbbjutásért.

Ha Komáromnak nem sikerülne a Bajnokok Ligájának 1. fordulójában továbbjutnia, a sorsolás lehetővé teszi a CEV Kupában való részvételt, amely a második legrangosabb verseny. Itt a romániai DINAMO BUCURESTI csapatával találkoznának. Így a komáromi csapat először mutatkozik meg európai porondon olyan csapatok társaságában, akik Európa legjobbjai. A léc magasra került, azonban a klub mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban szerepeljen ezen a rendkívül igényes európai versenyen újoncként, és terjessze a klub és a partnerek jó hírét nemcsak Szlovákiában, hanem egész Európában.

Reakciók a 2021/2022-es Bajnokok Ligája menetrendjének sorsolása után:

ROBIN PĚLUCHA, a komáromi csapat edzője„Úgy gondolom, hogy jó ellenfelet kaptunk. Mind a távolságot, mind az ellenfél minőségét tekintve. Azonban a Bajnokok Ligája összes csapata nagyon jó, így számunkra ez egy hatalmas lépés lesz, hogy először mutatkozhatunk be európai szintű versenyen, amely egyben a legrangosabb verseny is.”

FRANTIŠEK OGURČÁK, Komárom csapatkapitánya: „Véleményem szerint nagyon kedvezően alakult a sorsolás. Számomra is nagyon kecsegtető ez a felállás, hiszen ha Graz csapatát sikeresen legyőznénk, akkor valószínűleg a Pireus Olympiakos csapata lenne a következő ellenfelünk, amely az egykori klubom volt és az egyike a legjobb helyeknek, ahol dolgoztam. Ezért a célom az, hogy játszunk az Olympiakos ellen. Hiszem, hogy továbbjutunk Graz ellen, bár ez természetesen nem lesz könnyű, mert a Bajnokok Ligájában már semmi sem könnyű, de szerintem a sorsolás nagyon elfogadhatóan alakult számunkra és várom ezt a kihívást. „

(Rieker UJS Komárom sajtóhíre nyomán)