Sport 2021. 10. 21.

Görög óriásklub ellen küzdött nagyot a Rieker UJS Komárno

Nem mindennapi sportélménynek lehettek szemtanúi a tegnapi nap során azok, akik a helyszínen vagy a TV-képernyők elől tekintették meg a Rieker UJS Komárno – Olympiacos Piraeus röplabdamérkőzést a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Bár a komáromi csapat játékosai szívüket-lelküket kitették a pályára, végül ez nem volt elegendő a bravúrhoz a görög óriásklub ellen.

A tegnapi nap során (október 20.) került megrendezésre Nyitrán a férfi röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének újabb felvonása, ahol a Rieker UJS Komárno röplabdacsapat a görög rekordbajnok Olympiacos Piraeus együttesét fogadta. A komáromi csapat nagy kedvvel és motivációval ugrott neki a mérkőzésnek és az első szettet nem kis meglepetésre a Rieker csapata nyerte meg 25:22-es arányban.

Az első sokk után azonban talpra tudott állni a harmincszoros görög bajnok és bár a komáromiak nyomás alatt tudták tartani a vendégeket és alaposan megnehezítették a dolgukat, a d¨öntő pillanatokban végül mindig az Olympiacos játékosai tudtak diadalmaskodni. A következő három szettet így egyaránt meg tudták nyerni a görögök, előbb 38:40-es, majd 21:25-ös és 22:25-ös aránnyal.

Bár így Komárom hazai pályán végül 3-1-es vereséget szenvedett az Olympiacos együttesétől és ezzel távolabb került a továbbjutás, a szurkolók a mérkőzés végén vastapssal jutalmazták a csapat teljesítményét.

A párharc visszavágójára egy hét múlva, október 27-én kerül sor Athénban, ahol bár nagy bravúr kell majd a komáromi továbbjutáshoz, a Rieker UJS Komárno játékosai immár az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, ami akár egy újabb meglepetésnek is megágyazhat.