Sport 2018. 03. 13.

A héten nem találtak legyőzőre a komáromi sportklubok

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a március 5 – március 11-ei hétről.

Kosárlabda

MBK Handlová – MBK Rieker Com-Therm Komárno 77:85 (38:47)
– Eurovia SBL 34.forduló –
Szoros és kiegyenlített játékot hozott a találkozó első 10 perce, így egyik csapat sem tudott nagyobb előnybe kerülni. A játékrész végén azonban a komáromi csapat kapta el jobban a fonalat, a lendületet pedig a második negyedre is sikerült átmenteniük. Így szépen, fokozatosan sikerült építeniük előnyüket, ami az első félidő végére így 9 pontosra nőtt. A nagyszünet után a hazaiak viszont új erőre kaptak és fokozatosan csökkenteni tudták hátrányukat, mígnem 5 perc után a vezetést is sikerült megszerezniük. A negyed hátralevő részében a két csapat fej fej mellett haladt, az utolsó 10 percet pedig a hazaiak várhatták előnyösebb pozícióból (63:60). A negyedik játékrészre viszont a komáromi csapat összekapta magát, miközben a nyitrabányaiak játéka erősen döcögött csak. A mérkőzés utolsó perceiben Komárom okosan játszva, meg tudta őrizni előnyét és győzelemmel tudott távozni ellenfele pályájáról. A csapat legjobbja a 20 pontig jutó Miles Bowman volt.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – PP & TV RAJ ŽILINA 100:81 (46:43)
– Eurovia SBL 35.forduló –
A nyitrabányai meccshez hasonlóan, a Zsolna elleni hazai mérkőzés is kiegyenlített játékkal kezdődött. Az első 10 perc ennek megfelelően, egyenlő állással is zárult (23:23). A folytatásban a vendég zsolnaiak fokozatosan építeni tudták előnyüket, amit csak a negyed második felére tudtak csak ledolgozni a komáromiak. A fonalat viszont ekkor már olyannyira sikerült a hazaiaknak elkapniuk, hogy az első félidő végeztével már komáromi vezetésnek örülhettek a szurkolók. Habár a második félidő elején hosszú percekig csak pár pont volt a két csapat közti különbség, a negyed végére már magabiztosnak mondható, 11 pontos előny birtokában volt Komárom. Az utolsó 10 percben ezt pedig meg is tudták szilárdítani a hazaiak, így végül nagy arányú, 19 pontos győzelmet arattak Zsolna csapata fölött. A csapatból a legjobb teljesítményt Tomič (30 pont), Djordjevič (21 pont) és Jackson (17 pont) nyújtották.

Komárom következő, alapszakaszbeli utolsó mérkőzését Kassa csapata ellen játssza, idegenben.

Tomič igazán elemében volt: 30 pontig jutott (fotó: basketliga.sk)

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – MVK Magnezit Revúca
3:0 (25:21, 25:20, 25:13) 
3:1 (25:15, 26:28, 25:18, 25:16) 
– szlovák másodosztály 20.forduló – 
A középmezőnyben helyet foglaló Rőce csapata ellen játszotta soron következő mérkőzését a VK Spartak. A komáromi csapat már az első szett alatt is magabiztos játékot mutatott be, amelyet át tudott menteni a következő két játékrészre is, így a lehető legsimábban, 3:0-ával nyerte az első mérkőzést. A második összecsapás első szettjét csakugyan nagyobb arányban nyerték a hazaiak, a következő játékrészben azonban a vendégek tudtak diadalmaskodni. Ez az apró pofon Komárom számára pedig elég volt ahhoz, hogy a végső győzelemhez szükséges két szettet már magabiztosan tudja nyerni a hazai csapat. 

Komárom továbbra is a második helyet foglalja el a 11 csapatos tabellán, következő mérkőzésüket pedig a VKP Bystrina SPU Nitra „C” csapata ellen játsszák.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal