Sport 2017. 10. 13.

A hétvégén kétszer is egymásnak feszül Komárom és Pozsony

A hétvégén nagyobb létszámú pozsonyi erők támadnak Komárom városára! Aggodalomra azonban semmi ok, nem kell megszállástól félni, mindössze arról van szó, hogy szombaton a komáromi labdarúgó- és kosárlabdaklub is a pozsonyi Intert fogadja. 

Szombat délután 3-tól rendezik meg a Komáromi Városi Stadionban a szlovák másodosztály 12.fordulójában a KFC Komárno – FK Inter Bratislava összecsapást. Az elmúlt fordulók eredményei alapján azonban nem mondhatjuk, hogy a hazaiak lennének a hétvégi mérkőzés esélyesei, hiszen a komáromi csapat 11 forduló alatt mindössze 8 pontot szerezve az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán. Az utolsó 5 hazai mérkőzésükön ráadásul csak egy győzelmet tudtak összehozni, a két héttel ezelőtti Zólyom elleni 3:1 alkalmával. Emellett 2 döntetlen és 2 nagyobb arányú vereség szerepel a csapat neve mellett az utóbbi időből. A komáromi csapat legfőbb problémái a gyenge védekezésben rejlenek, hiszen míg az eddigi fordulók alatt lőtt 18 gól a másodosztály teljes mezőnyét tekintve átlagon felülinek mondható (mindössze 5 csapat termelt ennél több gólt eddig), a komáromi védelemnél egy csapat sem kapott többet a másodosztályban. Sőt, ebben a mutatóban nem kicsit emelkednek ki a lilák a mezőnyből, hiszen még a második legtöbb gólt kapó Podbrezová B is 15-el kevesebbszer kapitulált eddig.

(fotó: KFC Komárno facebook oldal)

Ezzel szemben a szebb napokat is megélt pozsonyi Inter a középmezőnyben tanyázik ugyanezen a tabellán, 11 mérkőzésen megszerzett 16 ponttal. A hazaiakhoz hasonlóan, az Inter is 18-szor vette be az ellenfelek kapuját, ám a kapott gólokat tekintve jelentős a különbség a két csapat között. A komáromiak 41-ével szemben ugyanis a pozsonyiak kapusán mindössze 15-ször jutott át a labda. Az Inter a szezonban eddig nagyon különböző képet mutat, attól függően, hogy milyen környezetben játszik. Hiszen annak ellenére, hogy hazai pályán 5 mérkőzés után sem vesztettek pontot, a szezonban eddig még egyszer sem távoztak győztesként az ellenfél pályájáról (6 mérkőzésen legjobb eredményként mindössze egy döntetlenig jutottak, azt is a tabella utolsó helyezettje, a Podbrezová B ellen érték el).

A hazai csapat kulcsa a sikerhez abban lehet, ha a támadók teljesítményéhez a hátsó alakzat képes lesz felemelkedni és ezúttal stabil védekezést tudnak majd nyújtani. Az Inter vendégként mutatott formája alapján pedig a komáromi csapatnak minden esélye megvan arra, hogy egy jó teljesítménnyel meglepje a fővárosiakat.

 

 

A késő délutáni órákban, 6 órától rendezik meg szinte pár méterre a focimeccs helyszínétől az MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK Inter Bratislava mérkőzést a Városi Sportcsarnokban.

A város kosárlabdacsapata sem néz kis feladat elé, hiszen nemcsak, hogy a regnáló bajnokot, de a jelenlegi szezonban az egyedüli 100%-os csapatot, az Intert fogadja. A pozsonyi csapat a BC Prievidza ellen kezdte meg a szezont, s egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, végül a hosszabbítás után szerezte meg a győzelmet. Ezután jöhetett egy pozsonyi rangadó a VŠEMvs Karlovka ellen, melyet magabiztos, 12 pontos győzelemmel zártak a sárga-feketék. A szezonbeli legnagyobb győzelmüket az előző fordulóban, Szviten szerezték, ahol is a hazai csapat otthonából távoztak 19 pontos győzelemmel. Külön dicsérendő, hogy az Inter mind a három mérkőzését vendégként játszotta, és még így is képes volt veretlenségét megtartani.

(fotó: MBK Rieker COM-Therm Komárno facebook oldal)

Komárom csapata változó képet mutat eddig a szezonban. A meglepő, Igló elleni vereség után a Léva elleni hazai pályán játszott rangadót ugyan megnyerte az MBK, de Privigyén ismét egy vereségbe futott bele. A nemzetközi Alpe Adria Cupában szintén egy győzelemmel és egy vereséggel áll a csapat. Utóbbit épp pár napja, a KK Šentjur vendégeként szenvedte el. A komáromi csapat legfőbb gondja eddig a figyelmetlenségben és a kulcspillanatokban bekövetkezett hibákban rejlik, ami jelenleg könnyen betudható annak a jelentős átalakulásnak, ami a nyáron következett be a csapatnál. Emellett a hazaiak palánk alatti játékosai sem nyújtottak még a szezonban eddig igazán kiemelkedőt (egyedül a három különböző poszton is bevethető Bowman hozott jó teljesítményt a palánk alatt, amikor épp oda sodorta az edzői utasítás). Most azonban könnyen meghatározó szereplők lehetnek a kiváló centereket felvonultató Inter elleni mérkőzésen. Mellettük minden bizonnyal sok múlik majd a Tomič-Bowman pároson is. Ha előbbi labdabiztos játékkal, jól tudja majd mozgatni a csapatot, utóbbi pedig tudja majd hozni a 10 lepattanó feletti átlagát, könnyen kellemetlenné teheti a csapat a címvédő kirándulását városunkban. Mellettük még az olyan beugrókra, mint Jankovič és Adams fog még nagy teher nehezedni. Hiszen többek között az ő feladatuk lesz, hogy a padról érkezve új lendületet adjanak a csapatnak a megfelelő pillanatokban.

A másik oldalon egészen biztosan kiemelt figyelmet fog kapni az évek óta a legjobb szlovák játékosnak tartott Radoslav Rančík, valamint szintén center pozícióban a Kassától elcsábított két nyári szerzemény, Baťka és Matovič. Mellettük, további kulcsember lehet a mérkőzésen a nagyszerű védőjátékáról ismert szerb Barač is.

A mérkőzés extra pikantériája pedig, hogy a nyáron klubot váltó Lukáš Hoferica először játszhat egykori csapata, az Inter ellen.

 

Hajrá Komárom!