Videó 2021. 06. 16.

A kiflis csávók igazi vicces bandája…

Ahogy a 4000 megtekintést meghaladó zeneszám, úgy a banda névválasztása és minden megnyilvánulása is tele van humorral – tehát itt szeretnénk megnyugtatni mindenkit: nem, a fiúk nem gondolják komolyan az Adj még pénzt című számot. A huszonéves srácok csupán élvezik az életet egymás társaságában és kísérletező szelleműek. A dal pedig alapvetően azért jött létre, hogy nevethessenek rajta sok-sok év múlva is.

Öt éve Kelwin Klajn, alias Czékus Peti bulijának mámoros hajnalán a politizálós, magyar koalíciós téma a „milyen alkoholíció?” felkiáltásba torkollott, ezzel megalapozva a tuti csapatnevet. Az igazán összetartó, bolondos társaság 15, szigorúan férfi tagból áll, akik állandó fogadásokat kötnek: míg egyikük két évig növeszti a haját, a másik kopaszra tolja  cserébe, de van, hogy a tét egy-egy repjegy. Egyszer csak egyszerűen úgy ébrednek, hogy megcsinálnak 1000 kitörést a töltésen, máskor épp szánkózni támad kedvük a betonon. A dunamocsi bázison, ami az állandó partik helyszínéül szolgál, ha kell, közös erőbedobással medencét is építenek. „Évente megjárjuk a Plázst Balatonon, leugrunk a tengerpartra és Gombaszöget sem hagyjuk ki az utóbbi időben – a korona és a pénzünk végezetéig. Aki viszont szeretne hozzánk tartozni, de nem hallatja a hangját túl gyakran, azt eltanácsoljuk.” – mesélik nevetve a fiúk.

Mokos Marci, alias Felt, lett elsőként rapper a csapatból. A kreativ-muhely.com is az ő ismeretsége által forgatott a fiúkkal. „Szeretem a rosszabbnál, rosszabb szóvicceket. – kezdi Marci. Így amikor 12 évesen otthon főzőcskéztem, kitaláltam, hogy az én ételem, a feltétel, felt-étel… Innen jött a név. Tudom, tudom, ha Sándorunk ezt hallaná…” „hogy szinte mindannyian rappet hallgatunk a csapatban… vagy TNT-t, Padödöt és persze Elánt. – veszi át a szót Farnbauer Krisz. 19. szülinapomra azt kértem aputól, hadd rappeljünk fel egy számot, poénból, csak magunknak… Másfél éve szó volt már a klipről is és végül voltunk olyan hülyék, hogy belementünk – a terv az volt, hogy majd évek múlva egy jót nevessünk magunkon.” Marci keresett egy ingyenes alapot, mindenki megírta a saját szövegét és már kész is voltak. „A márkák, a csillogás és a flexelős világ iróniájáról a legkönnyebb trasht csinálni… Görbe tükör a státuszszimbólumok erejével szemben. Persze mi is megveszünk egy Nike-t vagy Adidast, ha pl. sportról van szó, de a second hand-hez vagyunk hűek.” – fűzik tovább a poénos hangvételt.

Az Alkoholíciósok üres helyet, lepukkant placcot kerestek, és mivel Gábor, a kamerás nem tudott akkor még átjönni a határon, ezért mentek ők Bajig. „Aki épp ráért, ott volt. Érdekesen kezdődött, mert az önkormányzati területről először elküldtek minket. Pedig nem bajt mentünk csinálni, haha. A fickó aztán távcsővel végignézte a pár órás műsort, tehát láthatta, hogy csak szórakozunk. – meséli Jóba Árpi, azaz RP – újabb leleményes szóvicc.

A hülye ruhákat összevissza gyűjtötték, Krisz nagymamájának a bundája például még egy szocializmus korából való 1300 Eurós eredeti menyétbunda. „Minél több flexer cuccot össze akartunk szedni – megkoronázva az Ikea-s papucsokkal.” Röpke 3 óra alatt meg is volt a forgatás – 11-en 5 autóval, központi motívumként Wurczell Ádám Seicentojával. „Látod, hallod, érzed – annak a kocsinak sikít a lelke. Csöpögő benzintartálya jelöli az útirányt, olyan gyorsan nem tud jönni, hogy elüssön és olyan váratlanul sem, hogy ne hallanád meg.” És az említett autó tényleg ikonikus – főleg amióta az Alkoholíció felirat is díszíti. „Sokan kérdezik, hogy ki írta nekünk a szöveget. Én pedig nem értem, mi értelme van egy olyan zenének, amit nem te írtál?” – folytatja az öcsém, Levi. „Lehetne a szalagcím, hogy LM Tupakka beszólt az egész popiparnak.” – nevetnek a srácok, s mint kiderült, neki jutott a tökéletes fedőnév. LM-mint cigi és mint Levente Milány is egyben, a Tupakka pedig finnül a dohányt jelenti. Jövünk még egy bulis zenével a nyár végén, szintén a humor szintjén maradva, amihez viszont már Marci fogja készíteni az alapot.” – szólal meg a végén Esteban is, azaz Bátovsky Peti.

A fiatalok közül egyébként mindenki csinálja a dolgát – Barni (Eliot) és Wurczi, nem is tudtak ott lenni az interjún – mindannyian dolgoznak, fősulira járnak, nem a zenei karrierre építenek. „Kaptunk már felajánlásokat a következő klipbe, és már zenegépbe is szeretnék besorolni a számot de mi csak fogjuk a fejünket, hogy mi történik.” A fiatalok persze örülnek, ha minél többen meghallgatják őket és szórakoznak rajtuk egyet, de a szomorú az a mai világban, hányan csinálnak hasonló zenét, akik viszont komolyan is gondolják. Hiába, igazat szóltak: Noé… kelleni fog egy újabb bárka!

Kövesd őket az Instán is!