Kultúra 2023. 09. 25.

A komáromi Gyurász Ildikó a TV2-ben – Hogyan érezte magát a Mutasd a hangod show-műsorban?

Szombat este (2023. szeptember 23-án) az észak-komáromiak FB-oldalát Gyurász Ildikó videói lepték el – nevezetesen, ahogy a TV2 új show-műsorában, a „Mutasd a hangod!”-ban énekelt. Nem csupán azért osztották a videóit, mert igazán kiválóan énekelte az Árva fiú, illetve a Ha legközelebb látlak ismert slágereket, hanem azért is, mert Ildikó Komárom ismert arca, akit nagyon sokan kedvelnek, szeretnek. Nos, megkérdeztük, hogyan került a műsorba, és hogyan érezte ott magát?

Az egyik dalt, az Árva fiút IDE KATTINTVA tekintheti meg

Hogyan kerültél a Mutasd a hangod! show-műsorba?

Kaptam egy telefonhívást a TV2-től, hogy volna-e kedvem énekelni a műsorban. Még nagyon rég, talán 20-25 évvel ezelőtt, a televíziós tehetségkutatók hőskorában, kipróbáltam magam a Kifutó című műsorban. Valószínű, azóta benne vagyok a „rendszerben”, és már több csatornától is hívtak különböző show-műsorokba. Egyiket sem vállaltam, ennek a műsornak a koncepciója azonban szimpatikus volt a számomra. Csak egyetlen adásról volt szó, ami nem verseny. A civil munkám mellett ezt felelősséggel tudtam vállalni.

Hogy érezted magad a forgatás során?
Nagyszerűen. Igazán csodálatos emberekkel ismerkedtem meg. Itt mindenki művészlélek, kedvesek, nyitottak, segítőkészek. Énektaanárok is foglalkoztak velünk, akik rendkívül finoman, az előnyeimre összpontosítva fogalmazták meg, mire figyeljek oda. Néhány másik szereplővel is összebarátkoztam, a felvétel után még beültünk egy kávéra, kibeszélni magunkból a történteket.

Érdekes volt, hogy te lettél a jogász, aki kissé komor talárban énekelt…
Ugye igazságügyi tolmács és szakfordító vagyok, és a valódi foglalkozásomat nehéz lett volna megragadni. Én elfogadtam ezt, sőt, kicsit örültem is, hogy ruhám „ápol és eltakar”. A hajam és a sminkem viszont profi munka volt, nagyon szép lett a végeredmény. Ilyen módon is szeretném megköszönni a nagyszerű munkát a TV2 smineksének és fodrászának.

Egy szelfi a kulisszák mögül

Nem izgultál a műsorban? Mégiscsak rajtad volt az ország-világ szeme…
Izgultam? Persze hogy izgultam. Azonban több éves színpadi tapasztalattal rendelkezem, számtalan fellépéssel, konferálással a hátam mögött. Jelenleg három zenekarban is énekelek… Őszintén szólva a legnagyobb bajom az volt, hogy majdnem három órán keresztül állni kellett, ebből legalább kettőt mozdulatlanul – és kegyetlenül nyomta a lábam a cipő.

Szombat este felrobbant az internet Komáromban… Rengeteg megosztást, kedves visszajelzést kaptál. Ez milyen érzés?
Két nap alatt több mint 17 ezren tekintették meg a dalaimat. Ez valóban hihetetlen. És az a sok visszajelzés, az a sok szeretet, amit kaptam a műsor után… Mind a szakmától, mind a laikusoktól valóságos szeretetcunami áradt felém. Mit is mondhatnék? Nagyon jól esik, nagyon meg vagyok hatódva, és köszönöm. Mindemellett tisztában vagyok vele, hogy két napig tart az örömködés és a királyság – aztán az élet megy tovább a maga útján. Bárhogy is legyen: megtisztelve érzem magam, hogy részese lehettem ennek a műsornak. Nagyon örülök, hogy ennyien kifejezték a tetszésüket. Azt hiszem, ezt a napot elteszem a legszebb emlékeim közé.

Kissé túltoltam a dooogokat:)

Közzétette: Ilda Gyurász – 2023. szeptember 23., szombat

A Mutasd a hangod! világ egyik legsikeresebb zenés show-műsora, amely eredetileg Dél-Koreából indult hódító útjára. Magyarországon szeptember 10-től látható, Stohl András műsorvezetésével. A Mutasd a hangod!-ban Hargitai Bea, Rákóczi Feri és Papp Szabi a segítségei azoknak a játékos kedvű pároknak, akiknek 6 civil énekelni tudó vagy éppen nem tudó karaktert kell lefülelniük. A játék természetesen nem babra megy, ha a páros sikeresen kiválasztja tátogás alapján a hamis hangokat, akkor 500 ezer forintot zsebelhetnek be körönként. A fődíj 5 millió forint, amennyiben a játékospárnak sikerül egy jó hangú énekest utoljára hagynia. Ha nem, akkor elveszítik minden pénzüket. Abban az adásban, ahol Gyurász Ildikó énekelt, a játékos páros sajnos elveszítette a nyereményt.

Vasárnap (október 1-én) a SuperTV2-őn megismétlik az adást, így ha valaki lemaradt az adásról, a hétvégén megtekintheti azt.

Dráfi Anikó