Podcast Dél-komárom 2024. 04. 12.

A bábolnai mekitől Amerikáig – Mutasd a hangod Szabó Dávid

Színész, 180 ezres követőtáborral rendelkező tartalomgyártó, recepciós, reklámarc, egykori au pair. A Mutasd a hangod! TV2-s showműsor kirobbanó sikere után a dél-komáromi Szabó Dávid a Szia Podcastben.

A fiatal srác tizenéves kora óta több lábon áll, amelyikből az egyik egészen Amerikáig vitte. Milyen lehetett pasiként gyerekekre vigyázni? „Ez a lehetőség volt adott akkor, ami megszólított. Azt tudtam, hogy menni akarok. Három fiúra vigyáztam, természetesen megvívtuk a harcainkat, de mai napig tartjuk a kapcsolatot.”

Vajon vissza vágyik-e a tengerentúli létbe? „Nem csak vágyom rá, de nyáron megyek is ki újra.”

Az Amerikában indult TikTok karrier mára 180 ezres követőtábort ölel fel. A főzős, pulykamarkolászós, színpadi hátteret bemutatótól kezdve a mandulaműtétes, teleshop típusú reklámos tartalmakig minden van nála. Melyik videó volt az, amelyikkel robbantott? „Eleinte csak a környezetem szórakoztatására gyártottam a videókat, aztán az egyik hotelszobát bemutató felvételről gondoltam, megmutatom másoknak is. És tetszett nekik.”

Dávid bátran vív kommentháborút, ha úgy tartja az igazságérzete, elfogadta azt is, ha több ezerrel csökkent a követőtábora, és nem erőlteti mindenáron a videómegosztást. „Csak azért, hogy kitegyek valamit, nem teszek. Akkor inkább kivárok a megfelelő megörökítendő tartalomra.”

Hogy mennyire van élő kapcsolata a közönségével? Milyen, amikor felismerik őt? „Volt, hogy letagadtam, hogy nem, nem én vagyok az, akire gondolnak. De alapvetően rámosolygok az emberekre és rájuk köszönök, hogy bátorítsam őket. Csak azt nem szeretem, ha köszönés nélkül fotót akarnak csináltatni, aztán viszont

messziről bámulnak, ahogy eszem a hamburgerem egyedül. Ahelyett, hogy kérdeznének tőlem bármit.”

Vajon a népszerűség függvényében növekszik a piaci értéke egy tartalomgyártónak a színészi karrier vagy egy hétköznapi munka kapcsán? Dávid az a fajta gyerek volt, aki már kiskorától mindenben szerepelni akart? A kereskedelmi tévécsatorna után lendült a pályája? És az énekesi vonal is lehet számára egy láb? Ha választania kéne, melyik világ áll közelebb hozzá: az online tér vagy a színpad, ugyan mit választana?

Hallgasd meg a jókedélyű csevejt itt:

Beszélgetéseinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast