Mix 2019. 11. 02.

A Love Island belső titkai: a villalétről mesélt a komáromi Zsani

A valóságshow-k már évek óta hódítanak. Hol nagyobb nézettséggel, hol apadó lelkesedéssel fogadja őket a közönség. A Love Island első szériája azonban a komáromiak számára kétségtelenül érdekessé válhatott a 15. nap környékén, amikor egy ismerős arc tűnt fel a képernyőn.

A műsor véget ért, Ludva Zsani is hazatért, így kifaggathattuk őt olyan részletekről is, melyekre villabeli léte alatt nem derült fény. Zsani már április környékén jelentkezett a műsorba – így egyértelmű, hogy nem csakis a már előre kiszemelt, szintén felvidéki származású Tibi miatt nevezett be. Eleve tervben volt számára a ciprusi kaland.

A castingok előre egyeztetett időpontokban zajlottak, ahol a résztvevők nem is találkoztak egymással. De vajon min múlott a fiatal lány bekerülése? „Szerintem, akinek van egy határozott stílusa, annak nem volt nehéz meggyőzni a műsor szerkesztőit. Ilyenkor egy egyéniségnek elég csak önmagát adnia, de persze több kritériumnak is meg kellett felelni, például, hogy szingli legyen az illető. Nagyon odafigyeltek arra is, hogy színvonalas műsort hozzanak létre, és ehhez a megfelelő embereket válogassák be. Azt hiszem, és egyben remélem, ez sikerült is.”

A naponta leadott egy órás összefoglalóba vajmi kevés információ fért be, többnyire arra korlátozódtak az adások, hogy a lakók egymáshoz fűződő viszonyaiba nyerhessenek betekintést a nézők. „A kinti életünkről is sokat meséltünk egymásnak, szinte mindenki mindent tudott a másikról. Kíváncsiak voltunk rá, kint hogyan él az illető, de tény, hogy többnyire inkább a benti viszonyokról esett szó, hiszen a műsor valójában erről szól. Annyi minden történt velünk egy nap alatt, mint a valóságban kábé két hét alatt. Mondjuk egy kicsit féltem is, hogy miről fogok beszélgetni a bentlétem alatt, hiszen első nap elmondom, ki vagyok mi vagyok, honnan jöttem, aztán?! De végül előfordult, hogy a nap 24 órája is kevésnek bizonyult arra, hogy mindent jól kivesézzünk.”

A reggeliket mindig maguknak készítették a lakók, így a lányok megcsillogtathatták főzőtudományunkat. „De bizony nem egyszer előfordult, hogy a pasik kényeztettek minket fincsi reggelivel. Az ebédet és vacsorát kaptuk csak készen – szerencsémre így nem derült ki, hogy nem vagyok egy nagy konyhatündér.”  Ami pedig az alkoholt illeti, a bulik alkalmával a mérték volt a lényeg: ritkán és nagyon kevés alkoholt kaptak csak, hogy senki se veszítse el a fejét. „Csak annyi alkohol kerülhetett elfogyasztásra, amitől az ember jól érezte magát és amitől lehetetlen lerészegedni.”

Aki követte a műsort, sokszor mást sem látott, mint henyélést, lustálkodást, napozást… Felmerül hát a kérdés, vajon nem unatkoztak a villalakók? „Én személy szerint soha nem unatkoztam. A játékok nem egyszer sokáig tartottak, már csak a létszámból adódóan is, így szó sem lehetett henyélésről. Amikor kinti terepre mentünk, akkor még az utazás is hozzátett az időhöz.”

Persze volt olyan feladat is, ami annyira nem feküdt a versenyzőknek. Zsaninál ez az autómosós feladat volt. „Nem éreztem magaménak, mivel elég szégyenlős vagyok, még ha furán is hangzik azok után, hogy hetekig kamerák kereszttüzében éltem, de tényleg így van. A páros feladatokat viszont mindig imádtam. Ha ki kéne emelni egyet, akkor a limbós játék volt az, amiben kifejezetten jól szórakoztam. Nagyon jó volt a társaság, rengeteget hülyéskedtünk, hatalmasakat nevettünk. Úgy kell elképzelni az egészet, mintha a barátaiddal elmennél kirándulni, azt meg ugye soha nem lehet megunni, nemigaz?”

Zsófival, Alexával, Lunával és Erikkel ápolta a lány a legközelebbi kapcsolatot. „Ők voltak azok, akikkel a titkaimat is meg mertem osztani, de nem tudok mondani egy olyan személyt sem, akit ne kedveltem volna meg. Mindenkinek volt egy-egy kedves szava a másikhoz.”

Zsani ugyan sajnálta, hogy nem állhatott ott a döntőben, ettől függetlenül a nyertes párosnak szurkolt ő is. „Tici és Zsófi megérdemelték az első helyet, úgy érzem teljes mértékben jogos volt a győzelmük. Ők szinte az elejétől fogva kitartottak egymás mellett, ami bent hatványozottan nem volt egyszerű. Szebbnél szebb lányok és fiúk jöttek-mentek folyamatosan, ők mégsem mozdultak egymás mellől. Ha valakik, hát ők tényleg rászolgáltak a győzelemre!”

Zsani Tibit szemelte ki beköltözéskor, ám a kapcsolatuk nem tartott ki. „A benti kapcsolatok mind nagyon érdekesen alakultak, nem volt ez máshogy nálunk sem. Hogy mennyire őszinte vagy sem Tibinek Helgához fűződő viszonya, azt nem az én tisztem eldönteni, mindenesetre kívánom nekik, hogy működjön a kapcsolatuk a kinti életben is.”

Zsani a villában Tibivel való csalódását követően Norbiban találta meg a szerelmet. Míg a ciprusi kaland során a többi versenyző úgy döntött, a szálat elvágja köztük, ez csak egy időre történt így. Norbi és Zsani kint is folytatják, amit bent elkezdtek. „Norbit már a reptéren vártam, amikor jött haza. Azóta is, ha csak időnk engedi, együtt vagyunk.”

A fiatal lány pedig már a komáromi éjszakában is megvillant azóta. „A Castelloban szervezett bulin többen is megjelentünk a Love Island szereplőiből. Igazából ez volt az első hely, ahova ’celebként’ sétáltunk be. Nagyon fura érzés volt – voltak, akik megrohamoztak minket, fotót akartak velünk… Imádok kapcsolatban lenni és találkozni azokkal, akik figyelemmel kísérték a műsort és szurkoltak nekünk.”

És hogy mik a tervek, mi következik a műsor után? „Valamennyire már visszarázódtam a régi életembe. Természetesen, amennyi lehetőségem csak adódik, kihasználom a felkéréseket, és azt se bánnám, ha a jövőben még lehetne TV-s szereplésem. De majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

(Milány Kincső; fotók: RTL Klub, Ludva Zsani)