Sport 2018. 04. 23.

A röpisek újabb lépést tettek a feljutás felé

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az április 16 – április 22-ei hétről. 

Kosárlabda

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Levickí Patrioti 57:86 (22:44)
– Eurovia SBL Rájátszás, elődöntő 4.mérkőzés –
Valószínűleg még a lévai szurkolók is csak legmerészebb álmaikban gondolták volna, hogy csapatuk olyan megsemmisítő vereséget tudnak majd mérni Komáromra, mint amilyennek szemtanúi lehettek április 18-án. A komáromi szurkolók számára ennek megfelelően valóságos rémálom volt a szerdai összecsapás. A baljós jelek már az első játékrészben mutatkoztak, hiszen már ekkor rengeteg hibával játszottak a hazaiak, a legnagyobb szerencséjükre azonban Léva ekkor még nem tudta igazán kihasználni a kínálkozó lehetőségeket és csupán 3 pont volt a különbség a csapatok között a negyed végeztével (14:17). Nem úgy, mint a folytatásban…. A második játékrészben Komárom több mint 5 percig (!!!) képtelen volt pontot szerezni, a gyűjtögetést  pedig  ezután se vitték túlzásba. A megtáltosodott Léva így már a félidőre jelentős előnyt szedett össze. A félidőben még bizakodó hazai szurkolóknak is aztán gyorsan be kellett aztán látniuk a 3.negyed elején, hogy Komáromnak nem sok babér fog teremni a mérkőzésen, hiszen szinte pont ott folytatták a fehér mezes játékosok, ahol az első félidőben befejezték. A harmadik negyed végeztével elképesztő, 32 pontos volt a különbség a csapatok között (33:65), így az utolsó 10 perc végképp már csak formalitás volt.

Lévai ünnep, komáromi szomorúság (fotó: basketliga.sk)

 A mérkőzés videó összefoglalója:

 

BK Levickí Patrioti – MBK Rieker Com-Therm Komárno 89:81 (43:37)
– Eurovia SBL Rájátszás, elődöntő 5.mérkőzés –
A komáromi játékosok azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nem nyernek ellenfelük pályáján, búcsúzhatnak az idei szezontól. Ennek megfelelően is kezdték a meccset a piros mezben játszó komáromiak. Már 5 perc játék után 9 pontos előny birtokában voltak, amit a negyed végéig meg is tudtak őrizni (19:28). A folytatás azonban már a hazaiaké volt. Hat perc alatt előbb sikerült ledolgozniuk hátrányukat, a fennmaradó időben pedig 6 pontos előnyt is össze tudtak szedni. A mérkőzés legpikánsabb pillanatai is még az első félidőhöz kötődtek, hiszen a két vezetőedző között kialakult heves szóváltás következtében mindkettőjüket a lelátóra küldték a játékvezetők. A félidő azonban finoman szólva sem segített Komáromon, hiszen a folytatásban még kevésbé tudták tartani a lépést a lévai csapattal: egy alkalommal 17 pont volt a két csapat közti különbség. A komáromi játékosok a küzdeni akarásukkal a negyedik negyedben azonban még egy alkalommal vissza tudtak jönni a meccsbe. Kevesebb, mint 4 perc volt csak hátra a mérkőzésből, amikor Djordjevič egy triplával egyenlíteni tudott. S habár a győzelmi remény ekkor nem kicsit lángolt fel, annyi erő már nem volt a komáromi játékosokban, hogy meg is tudják fordítani a mérkőzést. Léva így hazai pályán ünnepelhette továbbjutását a bajnoki döntőbe.

Habár Komáromnak idén „csak” a bronz jutott, és ugyan a vereség mindig fájó, a szezon egészét (és a riválisokat) tekintve nagyszerű eredményt ért el a csapat, amire okkal lehet büszke játékos, edző, szakmai stáb és szurkoló egyaránt.

A két edző (balra: Miloš Šporar – Komárom, jobbra: Teo Hojč – Léva) közti feszültség tapintható volt (fotó: basketliga.sk)

 

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

Labdarúgás

MFK Zvolen – KFC Komárno 1:2 (1:0)
gsz.: Hamšík 23′ ill. Šimko (öngól) 52′, Nurković 56′
– szlovák másodosztály 25.forduló – 
A szoros eredmény ellenére egyértelmű fölényben játszott a komáromi csapat ellenfele pályáján. Az első gól azonban a hazaiak részéről érkezett. A 23.percben egy szabadrúgást követően a zólyomi Hamšík juttatta a labdát a komáromi hálóba. A következő gólra viszont egészen az 52.percig kellett várni. A hazai csapat játékosa, Šimko egy komáromi beadást követően fejjel juttatta saját kapujába a labdát. Komárom az ölébe pottyant lehetőségen felbátorodva pár perccel később újra sikeres akciót tudott végigvinni. Ugyan ismét fejjel, de ezúttal már a komáromi Nurković vette be a zólyomi kaput. Mivel a mérkőzésen több gól nem esett, Komárom egy szoros eredményű győzelemmel, de rendkívül fontos 3 ponttal gazdagodott. 

A tabella jelenleg 13.helyén álló Komárom következő mérkőzését április 24-én játssza Poprád ellen, idegenben.

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető IDE kattintva.

Röplabda

VO AC UNIZA Žilina – VK Spartak UJS Komárno
1:3 (25:16, 22:25, 22:25, 20:25)
– mérkőzés az első osztályba kerülésért –
Újabb nagy lépést tett az első osztályba kerülésért a komáromi röplabdacsapat. Az elveszített első szett után összeszedte magát a csapat, és bár szoros eredménnyel, de a következő 3 játékrészben felül tudtak kerekedni ellenfelükön, így végül a mérkőzés végeztével is a komáromiak örülhettek.

A VK Spartak UJS Komárno következő mérkőzését a VKM Stará Ľubovňa ellen játssza idegenben, május 5-én.

(fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal)