Város 2019. 10. 11.

A Zichy palota és a Tiszti pavilon is megújul

A közelmúltban Komárom két emblematikus épületének felújítása is megkezdődött. A munkálatok végeztével a Zichy palota és a Tiszti pavilon bizonyos részei is megújult külsőt kapnak.

A Zichy palota esetében az Európa udvar felőli részén található külső homlokzatának felújítása kezdődött meg, melyet az év végéig befejeznek. Még az idei évben ugyancsak megvalósul a tetőszerkezet egy részének cseréje a Megye utcával párhuzamosan futó részen. A kiadásokat az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezi 172 ezer eurós összegben. A további felújításhoz pályázatot nyújtott be a város a Norvég alaphoz.

Ezzel párhuzamosan a Tiszti pavilon első homlokzatának felújítása is megkezdődött. Először a főtér felőli bástyát restaurálják, majd az időjárási viszonyoktól függően a másik bástyát és a kettő közt lévő homlokzatot. A munkálatok előreláthatólag jövő nyárig tartanak, melyet restaurátorok végeznek. Az épület tetején lévő díszek közül több egyedi darab. A munkálatok teljes összeg közel 200 ezer euró, melyet a város a saját költségvetéséből fedez.

(Komárom város Facebook oldal)