Város 2017. 05. 18.

Aláírásgyűjtés az őrsújfalusi kultúrházért

Az őrsújfalusi ÉS?! társulás tagjai aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a város legalább részben újítsa fel a helyi kultúrházat. Elsősorban az unimobódéban található mosdó és toalett állapota méltatlan egy kultúrházhoz.

Az aláírásgyűjtő íven három kérést fogalmaznak meg:

  1. Kérik a város önkormányzatától, hogy rendezzék a kultúrház épülete alatti telek tulajdonviszonyát, mely nevesítetlen terület. Ez azért is fontos, mert a rendezés után az ÉS?! Színház is bérbe vehetné, és pályázati pénzeket hívhatna le – utóbbi pedig csak tiszta jogviszonyok mellett lehetséges.
  2. Kérik, hogy a város javítsa ki az épület leginkább megoldásra váró hibáit, különös tekintettel a szociális helyiségekre, melyek jelenleg rendezvények alkalmával nem használhatók.
  3. Harmadik kérésük, hogy készüljön egy felújítási terv, és a város fedezze a szükséges költségeket, ezzel hosszú távon méltó körülményeket biztosítva Őrsújfalu lakóinak.

Az őrsújfalusi kultúrház a városrész egyetlen olyan épülete, ahol kulturális és közösségi rendezvények szervezhetők. A rossz állapotok ellenére évente számos színvonalas rendezvénynek ad otthont. Tavaly a város segítségével, illetve önerőből sikerült kifesteni az épület nagytermét és más kisebb helyiségeket, új kazánt is vásároltak, valamint szponzori felajánlásnak köszönhetően az ablakokat is kicserélték.

Forrás és fotók: Delta 

 

 

 

Szólj hozzá!