Régió 2016. 03. 03.

Álüzenetek az MKP nevében? Feljelentést tett a párt

A napokban több újsághírben, valamint FB-os bejegyzésben is arról olvashattunk, hogy a Magyar Koalíció Pártja telefonos hívásokkal és többek közt éjszakai sms-ekkel arra buzdít, hogy a március 5-i választásokon szavazzanak rájuk.

A Felvidék.ma híre szerint álüzenetekkel akarják lejáratni az MKP-t a kampány finisében.

Szerdán ismeretlenek a párt nevében több tucatnyi sms-t küldtek a választóknak. Volt, hogy egy mobilszámra nyolc-tízet is. Az MKP kampányfőnöke szerint visszaélés történt, ezért a párt rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

„Az álüzeneteket este hét órakor észleltük. Akkor lett gyanús a dolog, amikor egy ismeretlen telefonszámról én magam is kaptam több ilyen üzenetet – közölte a Felvidék.mával Forró Krisztián, az MKP kampányfőnöke, aki hangsúlyozta, az sms-ek tartalma megegyezik azzal, amit az MKP küldött a napokban a választóinak, ám a telefonszám ismeretlen volt számukra.

„Úgy tudjuk, az álüzeneteket Nagymegyerről, egy S. T. monogramú személyhez tartozó mobilszámról küldték. Az illetőt nem ismerjük, az MKP-hoz nem köthető. Kérdés az is, hogy valóban ez az ember áll-e az egész ügy mögött, vagy csak az ő nevéhez tartozó telefonszámmal éltek vissza” – tette hozzá Forró.

A párt nevével való visszaélés miatt az MKP még tegnap este rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Egy telefonos kampány bevett szokásnak számít, többek közt Magyarországon is alkalmazzák. Ezek szerint azonban az a sok, (már zavaró) sms, amit az MKP-tól kap a lakosság, már nem feltétlenül a párttól érkezik!

Forrás: Felvidék.ma

Szólj hozzá!