Sport 2018. 02. 15.

Amerikai erősítés a komáromi palánk alá

Az MBK Rieker COM-Therm Komárno kosárlabdacsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy leigazolja az amerikai Justin Jacksont. A 27 éves kosaras főleg center poszton lehet igazán hasznos láncszeme a komáromi csapatnak, képességeit tekintve pedig a liga egyik legatletikusabb palánk alatti játékosa lehet.

Jackson egyetemi éveit az amerikai Cincinnati-ban töltötte, melynek kosárcsapatában játszva nem kis nevet sikerült kiépítenie magának. Utolsó évében az American Athetic (AAC) konferencia legjobb védőjátékosának választották meg, emellett a konferencia egyik álomcsapatába is beválasztották.

Ezt követően az NBA felé vette az irányt, miután viszont a liga egyik csapata sem választotta ki, az NBA másodosztályának számító D-League-es Texas Legends-hez igazolt. A csapat mezében 38 alkalommal lépett pályára, melyeken átlagban 6,6 pontot, 4,5 lepattanót és 1,9 blokkot hozott.

Jackson karrierjének következő lépése Európa volt. Az elmúlt években a kontinens több országában is kipróbálhatta magát, 2015-ben Finnországba, egy évvel később pedig Lengyelországba igazolt. A kosárlabda Bajnokok Ligájában is kipróbálhatta magát a 2016/17-es szezonban, a görög Aris Thessaloniki csapatának tagjaként. Az aktuális szezont az izraeli másodosztályú Maccabi Kiryat Motzkin-nál kezdte, ahol viszont csupán öt mérkőzésen játszott (ezeken 11,2 pontot, 7,6 lepattanót,1,4 gólpasszt, 2,2 labdalopást és 1,2 blokkot átlagolt).

Justin Jackson (sárga mezben) nagy erősítést jelenthet Komáromban (fotó: arisbc.gr)

A 27 éves játékos most pedig a komáromi csapathoz teszi át székhelyét. Az együttes vezetőedzője, Miloš Šporar a következőket mondta új játékosáról: „A csapat játékában problémáink voltak a lepattanókkal és az agresszív játékkal a 2 vs 2 szituációkban. Ezért döntöttünk Justin leigazolása mellett. Elsősorban stabilitást várunk tőle a támadó és védekező lepattanók területén, emellett pedig blokkokat. Bízunk benne, hogy a szezon hátralevő részére pozitív impulzusokat hoz majd a játékunkba.”

Jackson a tegnapi során már edzésbe állt új csapatában, a mai, Léva elleni Szlovák Kupa meccsen pedig nagy valószínűséggel debütálhat is komáromi színekben.

Jackson legjobb pillanatai a görög Aris Thessaloniki játékosaként:

 

(basketliga.sk)