Sport 2018. 07. 11.

Hlivák az MBK Rieker COM-Therm Komárno új igazolása

Újabb igazolást jelentett be a komáromi kosárlabdaklub! A legfrissebb érkező az egyik legtehetségesebbnek tartott szlovák irányító, a még mindig csak 23 éves Dalibor Hlivák, aki a pozsonyi Karlovka csapatát hagyja ott Komáromért. 

A 2017/18-as szezon után hatalmas érdeklődés alakult ki Hlivák szolgálataiért. Nagyjából 6 klub állt sorba érte, de az sem volt kizárható, hogy végül a Karlovkánál marad. Nem is csoda, hiszen fiatal kora ellenére az elmúlt szezonban csapata igazi vezére volt és nagyszerű teljesítménnyel vetette észre magát több mérkőzésen is. Hlivák az elmúlt szezonban 38 meccsen átlagban 13,6 pontot, 2,8 lepattanót, 4,1 gólpasszt és 1,2 labdalopást ért el. Többek között ezeknek a számoknak köszönheti, hogy az elmúlt szezon végén elnyerte az „Eurovia SBL alapszakaszának legjobb fiatal játékosa” címet. Tehetségét a válogatott vezetői is elismerték, egyre stabilabb kerettaggá vált a szlovák válogatottban is. 

(Fotó: basketliga.sk)

Hlivák mellett a komáromi kosárlabdaklub két további játékossal egyezett meg a következő szezonra.

A 34 éves horvát center, Nenad Delić 5 év után tér vissza Szlovákiába. A pozsonyi Inter játékosaként 2013-ben (pont Komárom ellen) bajnoki címet ünneplő játékos az elmúlt években szinte végigjárta a világot. Játszott többek között Törökországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Macedóniában is, ahol az előző szezonban átlagban 11,8 pontot, 5 lepattanót és 1,5 gólpasszt ért el egy meccsen.

A két új igazolás mellett sikerült a szintén horvát Saša Jankovič-csal is megegyezni a hosszabbításról. Jankovič 2014-ben tagja volt a bajnoki címet ünneplő komáromi csapatnak, majd egy Kassán és egy Szviten töltött év után tért vissza Komáromba még az előző szezonban. Elmondása alapján nagyon örül, hogy a csapatnál maradhatott: „Eddig elégedett vagyok az igazolásokkal. Érdekes mix alakulhat ki az Európában még újoncnak számító tengerentúli és a tapasztalt játékosokból. Ráadásul egy fiatal és ambiciózus edző fog minket vezetni. Komáromra a második otthonomként tekintek. Azt tervezem, hogy kosárlabda karrierem után is itt maradok” – nyilatkozta a horvát játékos a basketliga.sk -nak.

(Fotó: kbkosice.sk)

(Szia Komárom, basketliga.sk)